Login CMS

Nieuws

Hier vindt u de laatste nieuwtjes over het Zomertoernooi.



Sittard, 28-08-2011, Finale,

Klik hier voor de definitieve uitslagen in PDF.








Sittard, 27-08-2011, Dag 72,

Het zit erop.........,

De voorronde's zijn gespeeld en de kaarten geschud. Zorg ervoor dat u om 09.00 uur aanwezig bent !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! want i.v.m. een strakke planning willen wij op tijd beginnen. Diegene die niet met de finale aanwezig kunnen zijn maar zich wel hier voor hebben geplaatst willen wij verzoeken dit aan de bowling door te geven zodat een ander hun plaats kan innemen. Hierom verzoeken wij u ook om ook al zit u net niet in de finale toch te komen, misschien kunt dan toch spelen.

Sittard, 22-08-2011, Dag 68,

Rendementen uit het verleden.........,

Ze waarschuwen iedere keer weer opnieuw dat je ze die enkele keer dat ze iets goed hebben gedaan niet kunt aanrekenen. Banken, verzekeraars en beleggers, ze teren op vergane glorie maar presteren al jaren niet meer. Dit gold vanavond ook wel een beetje voor het Zomertoernooi, maar dan de andere kant op. Er zijn vanavond games en serie's neergezet die we allang niet meer hadden gezien. Hans Hermans had nadat hij de eerste 700 serie had neergezet 2 flessen wijn uitgeloofd voor diegene die zijn serie verbeterde. Er zijn de afgelopen weken diverse pogingen ondernomen, maar iedere keer strande deze weer achter in het 600 segment. Tot vanavond. Glenn Zillekens vond het nu weleens tijd om de magische grens van 700 pins te doorbreken. Hij deed dat met een 703, helaas niet genoeg voor de wijn maar toch een leuke poging. Aangezien Glenn niet houd van net niet ondernam hij nog maar een poging : 267, 245, 237 = 749, dank u wel, alstublieft. Sportief als Glenn is zette hij meteen de net veroverde wijn weer op de balie met de mededeling dat deze was voor de volgende die zijn serie zou verbeteren, waarschijnlijk hopende dat dit voor de finale niet meer zou gebeuren. Rolf Weerts die al weken op het randje van promotie en degradatie balanceerde van het finaleklassement, vond het nu welletjes geweest en begon zijn ( 13e notabene ) serie met een 204. niet zo spectaculair zult u zeggen. Wel als je daar een 279 ( hiermee evenaarde hij de hoogste game ) en vervolgens een 268 bij optelt, dan krijg je namelijk 751. Nu is het maar goed dat wijn er niet van lijd dat hij van eigenaar wisselt, tenminste zolang die nog in de fles zit, want ook Rolf was zo sportief om dezelfde procedure te volgen en zet de wijn weer neer voor de eerste die zijn serie verbeterd. O ja, het is een Bordeaux Harde Dobber voor het geval u het wil weten. Los van deze spectaculaire games en serie's waren er vanavond nog een hoop deelnemers die hun serie's hebben verbeterd, daarmee binnen zijn gekomen in het klassement en andere naar een lagere plaats hebben verwezen. Waarschijnlijk een goed idee om de komende dagen de scorelijst in de gaten te houden om te kijken of u er nog wel inzit, en op tijd nog een poging ondernemen. Met 36 serie's was het vandaag de drukste dag tot nu toe en ik begin te geloven dat we de 900 serie's nog wel eens zouden kunnen halen.

Sittard, 16-08-2011, Dag 63,

Jetzt kommen die Kamele,

Het speelkwartier is voorbij, vanaf nu wordt er rucksichtlos geprobeerd om een plaats te veroveren in het finaleklassement of om zijn of haar positie daarin te verbeteren. Vanavond begon Luc Verjans aan zijn 4e en 5e serie en komt met stip binnen op de 7e plaats !!!!!!. Herman Goldsmit gooide zijn 5e en 6e serie en staat meteen op de 22e plaats. Ook Sandra steeg een plaats en begint nu broer Ge in de nek te hijgen. Thei Demandt deed ook een duit in het zakje en gooide zijn eerste 500 serie waarmee hij ook in de lijst komt. Ook Stewart gooide zijn 5e serie en komt al behoorlijk dicht in de buurt, terwijl baangenoot Thomas ook de lijst binnen sluipt. Dat dit allemaal ten koste gaat van andere deelnemers moge duidelijk zijn, met name een aantal deelnemers uit Belgie hebben nu het nakijken of zitten op de wip. Ik durf er echter gif op in te nemen dat zij zich niet zonder slag of stoot over zullen geven. Ik kan niet genoeg benadrukken dat reserveren een must is omdat het de laatste week heel gauw vol zal zijn.

Sittard, 15-08-2011,

Afscheid Sjir Notermans,

Los van persoonlijke gevoelens wil ik hier toch even wat over kwijt. Een maand geleden heeft Sjir Notermans, gedurende ruim 10 jaar begeleider van de jeugd in Heerlen, afscheid genomen door middel van een artikel op de website van Bowling Vereniging Heerlen. Tot op de dag van vandaag is daar nog geen reactie op gekomen, niet van bestuur, niet van ouders of kinderen. Van jou ook niet zult u zeggen : terecht, ware het niet dat ik zeker weet uit ervaring dat een reactie van mijn hand niet op de site van Heerlen wordt geplaatst, zielig maar waar. Zoals gezegd persoonlijke gevoelens terzijde wil ik hem toch bedanken voor de jaren dat hij o.a. mijn zoon heeft begeleid en zich belangeloos heeft ingezet voor de bowlingsport. Reden dat ik dit op deze site plaats heb ik eerder genoemd. Sjir, chapeau.

Sittard, 15-08-2011, Dag 62,

Niet druk, wel veel druk,

De spanning begint langzaam op te lopen. Sinds een week zijn de uitzettingen begonnen. Uit het Zomertoernooi finaleklassement wel te verstaan. Rolf Weerts was er een van. Dus verwoede pogingen van Rolf om er weer in te komen. 1e serie : 6 pins verbeterd, schiet niet echt op. Baangenoot Brooklyn Freddy gooide daarintegen een 677, in een keer op de 13e plaats. Nuchter als Rolf is geeft hij niet de baan maar zichzelf de schuld. In de 2e game van de 2e serie toch maar een andere bal proberen : eureka, 277. de 3e game was iets minder maar toch 114 pins verbeterd, hallo 30e plaats, dag Tom. Roy was afgelopen week ook al begonnen met 2 serie's en kwam die vanavond even aanvullen. 3 jaar niet gebowld en over de eerste 2 serie's al 208 gemiddeld. 1e game nieuwe serie 233. Ik wees hem er nog op dat hij boven de 210 geen handicap kreeg, maar hij keek me aan met een blik van : handicap is voor watjes. Als 72 ste deelnemer mochten we Patrick Vrancken verwelkomen die de investering van de 5 serie's alvast wilde aftrekken van het prijzengeld, Zelfvertrouwen ???. Tesamen met Roy gooide Freddy en Rolf ook nog maar een serie, weer een 600 voor Freddy en hup naar de 8e plaats. Gezien het geplande spelersveld van morgen voorzie ik nog meer teleurgestelde gezichten. Denk erom dat het nog maar anderhalve week is voor de finale, dus laat je niet verrassen en wacht niet tot het laatste moment.

Sittard, 12-08-2011,

League,

Hier vind u belangrijke informatie voor spelers in de league van komend seizoen. Klik hier voor meer informatie.


Sittard, 09-08-2011, Dag 57,

Smoesjes,

MIjn wekker liep niet af, de brug stond open, is het alweer maandag. Allemaal smoesjes om te verklaren waarom je niet, of te laat op een afspraak was. Zo zijn er ook al smoezen om niet mee te doen aan het Zomertoernooi : oh, was dat in de zomer, mijn ballen moesten rusten of mijn bowlingschoenen zweten zo. Allemaal redenen die geen hout snijden. Al 13 jaar is in de maanden juni, juli en augustus het Zomertoernooi. Het enige toernooi waar je 3 maanden de tijd hebt om je te plaatsen voor de finale. Het enige toernooi waar de bowler met een lager gemiddelde net zoveel kans heeft als een topbowler. Het enige toernooi waar je voor de prijs van een trainingssessie kans hebt op een aanzienlijk geldbedrag. Het enige toernooi ook waar je met 5x een half uurtje een zomer vol spanning kunt beleven, dus breek je hoofd niet over allerlei redenen waarom je het niet zou doen en kom in deze laatste 3 weken voorkomen dat je straks spijt hebt als haren op je hoofd.

Met 20 deelnemers en 31 serie's was er vanavond geen reden om aan te nemen dat er mensen met een smoes wegbleven. Verschillende deelnemers hebben zich verbeterd in het klassement zoals Maurice Michiels, Ramona Havens, Theresia Wittkatis, Huub Hermanns en Harold Zillekens. Anderen hebben nog niet hun 5 serie's gegooid maar komen wel al in de buurt van een klassement notering. Ik voorspel dan ook binnen nu en een week een heel andere finalelijst.

Sittard, 08-08-2011, Dag 56,

Media,

Waar zouden we zijn zonder de media. Volgens de media zelf waarschijnlijk in een grot met een berevel om en een knuppel in de hand, en in geen velden of wegen een Mc Donalds te bekennen. We hebben de ontwikkeling van de mensheid immers te danken aan de media de daaraan gerelateerde reclame. Er is nu al een deodorant die alleen werkt als u het doet. Met 800.000 werkelozen lijkt het mij dan je dan een behoorlijke doelgroep mist. En wat dacht u van Always Ultra met vleugeltjes, waarbij u wegvliegt van uw maandelijkse beslommeringen en u zich zo happy voelt dat u het jammer vind dat u ze maar een keer per maand nodig heeft. Of de nieuwe thermometer van Clearblue die je op de minuut nauwkeurig verteld hoe lang je zwanger bent en als het meezit ook nog van wie, eindelijk afgelopen met die onwettige kinderen. Neem nu de nieuwe condooms van Durex, die zijn zooooo dun dat u denkt het resultaat zelf in de hand te hebben. Sinds kort is er ook de nieuwe media, iedereen zit op Facebook of Hives en legt zijn of haar hele ziel bloot aan mensen die ze nog nooit ontmoet hebben, maar dag zeggen tegen de buren, Ho maar. Twitteren is ook zo'n nieuwe rage waarbij het nodig is om ieder "nieuws" feit de wereld rond te sturen. Waarschijnlijk bedoeld om mensen die eigenlijk niets te vertellen hebben een toch zo groot mogelijk bereik te geven, vergelijkbaar met reclame zeg maar. Toegegeven, wij hebben ook getwijfeld of we voor het Zomertoernooi een grootscheepse reclamecampagne op moesten zetten, in de trend van : kom nu gooien voor het Zomertoernooi en word oogverblindend slank in 12 weken voor de ongelofelijk lage prijs van maar 0,20 cent per minuut, of : als u vanavond 10 serie's gooit beloven wij u een half jaar spierpijn. Toch hebben wij hier maar vanaf gezien omdat al sinds jaar en dag blijkt dat mond op mond reclame het beste werkt, en de deelnemers ons ieder jaar weer weten te vinden.

Ook vanavond bleek dat weer en wij zijn de 1400,- euro aan prijzengeld inmiddels genaderd. Met een beetje hulp van u wordt dat nog veel meer..

Sittard, 02-08-2011, Dag 51,

Onzin,

Normaal schrijf ik hier mijn hersenspinselen van deze dag, maar het probleem vandaag is dat mijn hersens op bouwvak vacantie zijn. Nu zou ik iets over de bloemetjes en bijtjes kunnen vertellen, maar het probleem is dat ik niet van bloemetjes houd en al helemaal niet van bijtjes. Nu zult u zeggen schrijf dan wat onzin, maar het probleem is dat ik niet van onzin houd. Dan maar wat zinnigs zegt u misschien, maar het probleem is dat mijn zinnen met mijn hersens mee zijn. Weet u wat, ik schrijf gewoon niks.

Sittard, 01-08-2011, Dag 50,

Ouders van Nu,

Wellicht kent u het, een maandblad voor de moderne ouder(s) die hun kind(eren) volgens de huidige normen en waarden wil opvoeden. Er staat o.a. een rubriek in met vragen van lezers over alle voorkomende problemen die je tijdens de opvoeding van je kroost kunt tegenkomen. Nu zit ik sinds afgelopen Zaterdag met een groot probleem m.b.t. mijn jongste zoon en ik weet niet hoe ik hem dat moet vertellen. Het hele blad heb ik uitgeplozen op zoek naar het antwoord. Allerlei onbenullige zaken kwamen aan bod zoals : Help, mijn dochter van 12 is in verwachting van een drieling, of : mijn puberende zoon is aan de drugs en heeft een bank beroofd, wat moet ik doen. Allemaal problemen die de eerste de beste L.O.I. psycholoog simpel kan oplossen, maar voor mijn nijpende dilemma was geen oplossing te vinden, flublad. Want hoe vertel je als ouder aan je kind dat hij niet meer op de eerste plaats staat in het klassement van het Zomertoernooi. Volgens Dr Spock is de beste manier gewoon vertellen, zonder verdoving. Dus zo gezegt zo gedaan. En wat schetst mijn verbazing, ik kreeg als reactie het antwoord : ben jij me voorbij dan. Een groter compliment kun je toch niet krijgen, lijkt me.

Uiteraard ondernam hij vanavond een poging e.e.a. te herstellen maar helaas het mocht niet baten. Voor de andere deelnemers was er vanavond genoeg te vieren : Sander verbeterde 2 serie's en daarmee ruim 360 pins!!!!, hier mee steeg hij van de 30e naar de 11e plaats. Ook Mark liet zich niet onbetuigd en veroverde de 15e plaats. Glenn steeg ook een aantal plaatsen en Harold en Thomas kwamen op respectievelijk de 29e en 32e plaats binnen in het klassement nadat zij hun 5e serie hadden gegooid. Inmiddels zijn we qua prijzengeld al over de 1200,- euro dus ik denk dat ik binnenkort maar eens even binnenwip bij de Volvo dealer.

Sittard, 26-07-2011, Dag 45,

Oeps,

We zijn eruit, we kopen voor 109 miljard aan gyros en de grieken zijn gered. Nee, zegt Berlulsconi, we bestellen ook nog voor 50 miljard aan tzatziki op rekening van de banken. Wacht even, zijn dat diezelfde banken die 4 jaar geleden ABN AMRO hebben overgenomen voor 82 miljard, hier in europa de kredietcrisis hebben veroorzaakt en daar bijna falliet aan gingen. Nee, dat bedrag zit al in die 109 miljard, toch ????. Wacht ik ga even overleggen : zijn we die vergeten, POEP. Weet je wat we praten niet meer over die 109 miljard maar beloven ze nu gewoon 200 miljard tot 2020, dan snapt niemand er meer iets van. Zag u ook de neus van Mark Rutten groeien. In eigen land leveren we aan de oude van dagen alleen nog rollators met gladde banden, dat scheelt weer euro 109.000,56 op de begroting, en in Brussel spelen we gewoon de Big Spender. Wellicht een idee om net als bij het Zomertoernooi een teller te laten meelopen zodat we precies kunnen zien wat er in de schatkist zit en waar we recht op hebben. Nee, zo makkelijk kan het toch niet zijn......

De oplettende lezer cq kijker heeft gezien dat we vanavond ruim 30 serie's hebben kunnen bijschrijven en de prijzenpot inmiddels de 1100 euro is gepasseerd. Voor Erbse een reden te meer om zich binnen de top 3 te houden, en dat lukte ook met een serie van 582, ging zelfs zijn zoon voorbij en werd 2e. Mooi niet dacht Hans Hermans en gooide een 625, genoeg om deze 2e plaats meteen weer op te eisen. Sven begon vandaag ook aan een opmars, verbeterde 2 serie's en steeg naar een 13e plaats, moeder Theresia ( niet te verwarren met die heilige ) volgt hem in het kielzog op de 19e plaats en daarmee vader Felix ( voor zover ik weet ook niet heilig ) op een 23e plaats achterlatend. Al met al een drukke en vruchtbare dag voor het Zomertoernooi. De eerste 36 plaatsen zijn bijna gevuld en dan kan de stoelendans beginnen.

Sittard, 25-07-2011, Dag 44,

Einzelganger,

Synoniem voor : eenling, loner. Iemand die alles alleen en in zijn eentje wil doen, Over het algemeen niet de meest sociale personen. Blinken niet uit in hun omgang met andere mensen. Ik heb mijzelf nooit als een dergelijk individu gezien. Wat wil nou het toeval : ik heb afgelopen week 2 serie's helemaal alleen gegooid op het einde van de avond. Er was buiten het personeel en wat recreanten verder niemand aanwezig. En door deze serie's ben ik behoorlijk gestegen in het klassement. Nou hoor ik u denken : vreemd, nou kan hij het wel, klopt dat wel helemaal. Ik kan u verzekeren dat het helemaal eerlijk is gegaan, "as God is my witness" . Maar ja, hij was ook getuige bij mijn huwelijk, en kijk wat daarvan terecht is gekomen. Nou wilde ik voorstellen om voor mij alleen een aparte finale te houden, laten we zeggen om zondagochtend een uur of 04.45 uur. Dan weet ik tenminste zeker dat ik nog enige kans maak. Mocht dit op bezwaren stuiten van andere deelnemers, wil ik u eraan herinneren dat o.a. ik de scoreverwerking doe. Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

Nu heb ik vanavond weer alleen een serie gegooid aan het begin van de avond en later nog met 4 man op het einde van de avond. Beide liep op niets uit. Wat wel op iets is uitgelopen is Jonas Maes die met een booster 2 serie's heeft gegooid. Hierdoor is hij meteen gestegen naar de 7e plaats. Tevens heeft Glenn vanavond zijn 5 serie's volgemaakt en komt daarmee op een 29e plaats in het klassement binnen. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat mijn serie's niet spectaculair waren vanavond, maar met meer mensen is het wel een stuk gezelliger. Tevens heeft Mark zich een stuk verbeterd en bevindt zich nu op een 18e plaats

Sittard, 19-07-2011, Dag 39,

Een ogenblikje....,

Ik moest vandaag om ongeveer 13.00 uur iemand bellen. Er werd netjes opgenomen en vervolgens gevraagd of ik een ogenblikje had, wachtstand. Als je geluk hebt krijg je een muziekje, als je pech hebt bel je mobiel. Ik begrijp de gedachte erachter niet helemaal, waarom men meteen aanneemt dat je dat ogenblikje ook daadwerkelijk hebt. Stelt u zich eens voor : Zendmast stort in, mogelijk gewonden, bel 112 : "een ogenblikje" , wachtstand met als achtergrondmuziekje Herman van Veen met "Hilversum 3 bestond nog niet". Of Al Gore die er achter komt dat de klimaatverandering helemaal niet door de mensheid is veroorzaakt, maar dat aliens de zon om zeep hebben geholpen, even Barack Obama bellen : One moment please" , en op de achtergrond het muziekje "Let the sun shine in" van Aquarius. Ik belde vandaag met mijn psychiater om te zeggen dat hij mijn dosis antidepresiva kon verminderen, ik had gisteren immers een 500 serie gegooid. Echter na 10 minuten wachten was mijn gemoedstoestand dermate verslechterd dat toen ik hem eindelijk aan de lijn kreeg ik maar om een dubbele dosis vroeg. Mijn advies : gooi die serie, verbeter uzelf en bel niemand maar geniet van de plaatsen die u bent gestegen in het klassement. Ik zou u nou graag willen vertellen dat u bij Stardust niet hoeft te wachten en dat u bij binnenkomst meteen een serie voor het Zomertoernooi kunt gooien, maar helaas is dat niet waar. Het slechtere zomerweer heeft als neveneffect dat er ook meer recreanten komen bowlen, en ook hier geldt vol is vol. Dus laat u niet verrassen en bel van tevoren even om een baantje te reserveren.

Toch was er vanavond nog plaats voor een toevallige voorbijganger en omdat die heel veel strike's gooide was hij ook nog op tijd klaar voor diegene die hadden gereserveerd. Hij gooide vanavond de eerste 700 serie van het Zomertoernooi. U kent hem vast wel, zijn naam is Hermans, Hans Hermans. Omdat hij zich terdege bewust is van het feit dat dit een bijzondere prestatie is heeft hij zelfs 2 flessen wijn uitgeloofd voor de eerste die zijn serie verbeterd. Gezien de wet Bescherming Persoonsgegevens mogen wij die naam niet doorgeven aan de AA, dus u kunt het veilig komen proberen. Tevens mochten wij vanavond weer 2 nieuwe deelnemers verwelkomen, de oudgedienden Herman Goldsmid en Thei Demandt, wat de teller op 58 deelnemers zet. Ook gingen wij dankzij een druk bezochte avond vanavond over de 400 serie's grens, dat geeft de burger moed.

Sittard, 18-07-2011, Dag 38,

Red het regenwoud,

Vanochtend ben ik met mijn hond gaan wandelen, in het bos, en het regende. Eigenlijk is een bos een woud en als het regent is het dus een regenwoud. Dus eigenlijk ben ik met mijn hond gaan wandelen in een bedreigde omgeving. Sterker nog, afgelopen voorjaar hebben in dat woud nog 3 buldozers rondgefietst en bijna de helft van de bomen gerooid. Het was een Belgisch bedrijf maar of er dan ook sprake is van illegale kap durf ik niet te zeggen. Dus eigenlijk zitten wij in hetzelfde schuitje als pak 'm beet Brazilie of Peru. Maar wij kunnen er wat aan doen. Wij hebben inmiddels al onze houten bowlingbanen vervangen door kunstof. Zo ook de bowlingballen. En waar komt al dat kunstof vandaan ? ....., precies van onze eigen DSM. En bij de productie hiervan stoten zij 3 x zoveel CO2 uit als alle auto's in heel Nederland. Met een beetje hulp van Vicky de Vikking en wat Noord-Oostenwind beland dat weer allemaal in Brazilie of Peru, en dat wordt vervolgens weer opgenomen door de bomen die daar weer goed van groeien. Begrijpt u het nog....., mooi, want ik snap er geen hout meer van. Dus eigenlijk zijn wij millieu-neutraal bezig als wij een serie gooien voor het Zomertoernooi. Bij een game van 10 frame's, waarbij wij gemiddeld 1.65 bal per frame gooien redden wij in feite een boom. Dus bij een serie zijn dat 3 bomen. Per saldo hebben wij bij 1000 serie's een compleet regenwoud behoed van de ondergang. Wie wil dat nou niet. Doet u het niet uit financiele of sportieve overwegingen, doe het dan uit maatschappelijke betrokkenheid..

En wat schetst mijn verbazing : op de parkeerplaats van Stardust stond vanavond een auto met een sticker van het WWF erop. Die was welliswaar van een recreant maar het is de gedachte die telt. En toen ik bij de deelnemers informeerde bleek dat Jonas Maes en Tom de Ceuster in Belgie er al meer dan een jaar geen hout meer van snapte, Erbse en Mike Bergmann thuis alleen nog kunstof tuinmeubelen hadden, Ge Pfennings zijn leesplankje al lang geleden heeft weggedaan en Jordi Putman niet meer in bomen klimt. Ikzelf heb al jaren een kunstgebit en eet daardoor geen zoethout meer. Zo ziet u maar, alle beetjes helpen.

Sittard, 12-07-2011, Dag 33,

Verzekering,

Paaltje in de weg : auto total loss, even apeldoorn bellen. Zoontje van 10 per ongeluk DSM in de fik gestoken, even mijn persoonlijke schadecoach SMS en. Een echtgenote die nou eindelijk wel eens de helft wil van die gemeenschappelijke goederen, toch maar even de rechtsbijstandverzekeraar mailen, de computer zit immers in mijn helft. Wij zijn hier in Nederland het best verzekerd tegen allerlei soorten onheil. Dat we daarvoor ook een godsvermogen aan premie betalen doet even niet terzake. Laatst had ik zo'n gladde verzekeringsjongen over de vloer en toen die quasi geinteresseerd naar mijn vrijetijds besteding informeerde vertelde ik hem over het lopende Zomertoernooi en de daaraan gekoppelde verwachting van 1000 serie's. Vrijwel onmiddelijk had ik een offerte voor een evenementenverzekering voor me liggen voor het geval we die 1000 niet zouden halen, zij zouden dan het verschil in prijzengeld bijleggen. Premie : 1000 euro. Even een rekensommetje : 250 serie's minder scheelt zo'n 550 euro, tegenover 1000 euro premie, neeeeee...., niet echt interessant. Ja Maar, als het nu maar 500 serie's worden zei hij. He..., we praten hier wel over Sittard, niet over Heerlen of Maastricht. Dat was de eerste keer dat ik een financiele dienstverlener met zijn mond vol tanden zag staan. Ik heb toch meer vertrouwen in de deelnemers aan het Zomertoernooi dan in zo'n OHRA kloon.

Dat dit vertrouwen terecht is bleek wel vanavond. Zoals gebruikelijk waren broer en zus Pfennings al aanwezig en bezig met hun eerste serie van de week. Ge verbeterde zelfs een serie waardoor hij steeg naar de 7e plaats. Vervolgens kwam de familie Fraussen ook een serie gooien, waarbij Sven zijn partner Nadia ook had meegenomen die daarmee de 54 ste deelneemster is van dit Zomertoernooi. Vervolgens verscheen op het scherm van baan 6 het team Jo Jo. Jonas Maes en Jordi Putman voor intimi. Jonas wist zich met een zeshonderd serie meteen een finaleplaats te hebben veroverd. Als klap op de vuurpijl kwam Nicky met het idee een serie met ondergetekende te gooien, voor Nicky was dit zijn 2e serie, ook weer een 471. Nou gun ik Nicky alle goeds maar dat moet in de volgende serie's toch wel wat beter anders haalt hij de finale niet. Last but not Least waren de gebroeders Michiels ook goed voor ieder 3 serie's waarbij in een verwoede eindstrijd Victor eindelijk zijn broer Maurice wist te verslaan met een 504 serie. Hiermee heeft hij niet alleen zijn broer ingehaald maar ook ondergetekende achter zich gelaten. En mijn ziektekostenverzekeraar maar klagen over mijn anti-depresiva gebruik. Nu weten ze waarom.

Sittard, 11-07-2011, Dag 32,

Reisje langs de rijn,

Laatst vroeg opgestaan want ik moest met mijn auto op APK. In Kerkrade nota bene. Ik werd zoals altijd vriendelijk welkom geheten door de garagehouder, want dit jaarlijkse bezoekje van mij betekend voor hem vaak een bezoek aan het plaatselijke reisburo. Mijn geplande leenauto, een Porsche 911 Carrera 4 S Speedster Cabriolet four weel drive, was de avond ervoor helaas door de politie van de weg gehaald i.v.m. een niet geldige APK. Omdat APK in mijn geval meestal staat voor " alles plotseling kapot " is erop wachten geen optie, dus gevraagd aan de vriendelijke garagehouder of hij mij kon afzetten bij het dichtsbijzijnde station zodat ik mijn reis per trein kon voortzetten. Aangekomen op station Eijgelshoven ( ja, ligt nog net in Nederland ) kwam tijdens mijn gesprek met de kaartjesautomaat de trein aan. Omdat ik geen dialect spreek had de kaartjesautomaat wat moeite om mij te verstaan en was de trein alweer weg voordat Veolia mijn pinpas had geplunderd. Dan maar een half uurtje wachten op de volgende trein. Met mij een chinees echtpaar waarvan de vrouw in dat half uur geen 5 seconden haar mond heeft gehouden, en haar man alleen maar af en toe instemmend knikte. Als dit gebruikelijk is in China kan ik mij voorstellen dat je dat land ontvlucht, maar waarom je dan je vrouw meeneemt is mij een raadsel. Maar goed, om 10.00 uur de trein naar Heerlen en daar overstappen naar Sittard. In Sittard weer overstappen naar Beek, en vandaar naar huis lopen. Inmiddels bijna 12.00 uur, dus een ritje Beek-Kerkrade-Beek was voor mij vergelijkbaar met een reisje lang de Rijn, niet zo leuk, wel zo lang. Ik voelde mij een toerist in eigen land. Het voordeel daarvan is dat als je dan 's avonds weer in je vertrouwde omgeving bent zoals de bowling, dit voelt als een warm bad. Mijn advies : kom direct naar Stardust, gooi een of twee serie's voor het Zomertoernooi en pak dan thuis een warm bad. Hetzelfde effect, maar minder tijdrovend.

Een warm gevoel was er vanavond in ieder geval voor Mike Bergmann die zich na een drietal serie's naar een 4e plaats had geworsteld, ten koste van Ramona maar dat mocht de pret niet drukken. Begint al die uren training met Harold zich eindelijk uit te betalen. Volgend doel ": Pa Bergmann, die staat immers op de 3e plaats. Ook Hennie Geilen ging met een 593 serie en daarmee een 7e plaats met een tevreden gevoel naar huis. Ik ben er inmiddels achter dat als je bijna laatste staat je ook niet bang hoeft te zijn dat iemand je inhaalt, ook een heel bevredigend gevoel. Alleen trok Sander zich daar niets van aan en door vanavond zijn 5 serie's vol te gooien riep hij als het ware : " ik kom eraan ". Ge Pfennings daarentegen probeerde mij nog een hart onder de riem te steken door zijn laagste serie tot nu toe neer te zetten, onder het mom van het kan altijd slechter. Bedankt Ge.

Sittard, 06-07-2011, Dag 28,

Moody's,

Het rating buro, de schrik van elk land en vooral europa wat nu de gebeten hond is.Eerst Griekenland nu weer portugal, het zal niet aan mij liggen in beide landen ben ik er op vakantie geweest, en heb er ook ruimhartig de economie gestimuleerd.Maar blijkbaar was dat niet voldoende.

Laat maar zeggen dat wij er allemaal zeer moeies van worden, als wij niet oppassen zal moody`s ons zomertoernooi gaan veroordelen tot junkstatus, en dat zullen wij zeer zeker niet willen. Daarom roep ik iedereen op onze economie( lees zomertoernooi) te stimuleren en mee te doen aan dit geweldige evenement. Want laten wij eerlijk zijn diegene die dit toernooi gaat winnen, zullen wij vast gaan upgraden naar triple A status.

Sittard, 05-07-2011, Dag 27,

'Kweet weer nix,

Sittard, 04-07-2011, Dag 26,

'Kweet nix,

Sittard, 28-06-2011, Dag 20,

Narcose,

Harttransplantatie, Maagverkleining, Keizerssnede........ eh, verdovingkje, plaatselijk of volledig. Je moet er toch niet aan denken om deze ingrepen bij je volle bewustzijn te ondergaan. Ingegroeide teennagel, splinter, mee-eter....., doe toch maar even verdoven. We zijn verwend, neem nou een gemiddeld schaap : strot doorsnijden ???..., nou ik " geloof " dat het maar even pijn doet. Bij 35 graden een serie bowlen voor het Zomertoernooi ???...., dan moet je toch al flink beneveld zijn lijkt mij. Nee hoor, enkele Die Hards zagen daar toch wel het nut van in. Maar ja wat verwacht je ook van mensen uit Grevenbicht, die " trekken " zich daar geen gans van aan..

Sittard, 27-06-2011, Dag 19,

BN ers,

U kent ze vast wel, de mensen die zichzelf belangrijk genoeg vinden om een mening te hebben over allerlei onbenullige dingen, maar waar het overgrote deel van de bevolking veel waarde aan hecht. Eenmaal in de kijker worden zij een self-fullfilling prophecy die hun bekendheid in stand houd of zelfs uitbreid door hun gedachtenspinsels over Nederland uit te strooien. De BN er. Het is zover...., het moest er ooit van komen....., vanaf vandaag ben ik dankzij het plaatsen van een ingezonden brief in De Limburger op 27-06-2011 ook een BN er. Ook ik mag nu gelegaliseerd onzin verkopen, iets wat ik tot toe nog altijd heb kunnen voorkomen. Even voor alle duidelijkheid : in mijn geval staat BN voor bowlende nietsnut.

Dat geldt uiteraard niet voor de deelnemers van vanavond, want om met deze temperaturen een serie te gooien moet je toch wel ballen hebben......, en bowlingschoenen....., en een doekje om het zweet en je bal af te vegen. Voor Hennie, Erbse, Ge en Mark heeft het woord wamte geen betekenis en zij gooiden rustig hun serie. Voor Hennie betekende dit de 5e serie waarmee zij in een keer in de top tien zit, en ik eruit, nog bedankt. Voor de rest van het veld bleef het bij een verwoede poging maar zette helaas geen zoden aan de dijk.

Sittard, 21-06-2011, Dag 14,

Oordopjes,

Vanmiddag even bij wijze van uitzondering op een terrasje gaan zitten in Geleen. Lekker rustig........ voor ongeveer een half uur, toen ging de kermis open en daarmee zwol de muziek aan tot ruim 100 decibel. Mijn vrouw zat in de stoel naast mij en ik zag haar mond bewegen maar hoorde niets. Zo blijkt maar weer : ieder nadeel heb zijn voordeel. Een paar tafeltjes verderop zat een man die de ideale oplossing had gevonden, een I-Pod met oordopjes. Aan zijn gelukzalige gezicht te zien had hij geen last van de kermis terreur, sterker nog, hij was naar iets aan het luisteren wat volgens mij heel rustgevend was. Mijn inschatting : Bowlinggeluiden. Bij sommige gelaatsuitdrukkingen dacht ik, ja hoor een Strike of een Spare. Soms ietwat teleurstellend, dat moest een split of een misser zijn. Ik had mijn keuze al gemaakt, ik zou vanavond live gaan luisteren naar deze rustgevend therapie.

En wat bleek, ik had gelijk. Als eerste kwam dirigent Felix Fraussen van het Belgisch Symphonie Orkest een compositie ten gehore brengen van J.Strike met op de 2e viool zijn zoon Sven. Een inspirerende uitvoering. Niet lang daarna kwam het Heerlens Strijkorkest met maar een strijker in de persoon van Jeanine Auf den Kamp. Waarschijnlijk heeft men daar ook last van de subsidie stop op cultuur. Of er is daar al helemaal geen cultuur meer, wie zal het zeggen. Maar zoals verwacht werd de slotact verzorgt door de Sittardse Blaaskapel met bekende leden zoals Hennie, Marion, Sandra, Davy en Ge, Jordi en Mark. Deze laatste ging wel heel erg op in zijn optreden en kreeg daar ook veel dorst van want hij was de hele avond kouwe thee aan het bestellen. Wat daar nou lekker aan is weet ik niet maar zo heeft ieder zijn meug.

Sittard, 20-06-2011, Dag 13,

Brussel versus Sittard,

Decennia geleden is al de grondslag gelegd voor een Europa. In 1992 is dat nog eens bekrachtigd met het verdrag van Maastricht, en sinds de invoering van de euro in 2002 is het een feit : alle europese landen kunnen door een deur. En die deur staat in Brussel. Een stad die gekenmerkt word door een standbeeld van een manneke die als je niet oppast je eens flink op de kop zeikt. Nadat ieder euroland de hoofdregel van het pact, zijnde een maximaal begrotingstekort van 3 % al eens heeft geschonden zijn de Grieken nu persona non grata. Ineens staat het hele solidariteitsbeginsel op de helling. De Ieren, Spanje en Portugal staan ook al in de hoek met een ezelsmuts op de kop. Brussel wordt meer en meer gezien als de bron van alle kwaad. Wellicht is het een beter idee om het europees parlement voortaan in de grote zaal van Bowling en Partycentrum Stardust te laten vergaderen, en de vlaggen van iedere lidstaat op de parkeerplaats te hijsen. Wat mij vanavond bij binnenkomst opviel waren de bowlers op baan 1, 2 en 3 : Duitsland, Belgie en Nederland gebroederlijk naast elkaar, meelevend met iedere split en misser, blij met iedere spare en strike van hun medebowlers. Brussel, Eat your heart out.

12 deelnemers en 20 serie's verder was het een geslaagde avond en..........Groot nieuws : ik heb mijn 5 serie's gegooid en sta op de 5e plaats. Ik zei toch dat ik het Zomertoernooi ga winnen. Wanneer was ook al weer de finale, oh ja, op 28 augustus. Is dat niet 1e kerstdag.

Sittard, 14-06-2011, Dag 8,

Veiligheidsindex,

Vandaag las ik in de krant dat de gemeente Sittard-Geleen in de veiligheidsindex is gedaald van de 12e naar de 38e plaats. Voor deelnemers aan het Zomertoernooi zou dit een verslechtering van hun positie betekenen omdat ze dan een finaleplaats mislopen. Voor de gemeente echter is dit een stijging in het klassement omdat dit betekend dat het veiliger is geworden. Het is natuurlijk heel gevaarlijk om hier een oorzakelijk verband te suggereren met het Zomertoernooi, maar toevallig is het wel. Zou dat dan betekenen dat de plaatselijke mafia in plaats van hun normale bezigheden zich nu op het bowlen hebben gefocust ???. Feit is wel dat sommige spelers hebben laten zien dat zij crimineel goed zijn in deze sport, maar daar houd iedere vergelijking dan ook mee op.

Een andere constatering is dat alle deelnemers thuis goed te eten krijgen, want de eerste spelers kwamen pas om 19.30 uur de bowling binnen. Daarna ging het echter ook wel snel, de ene na de andere bowler kwam een serie gooien, met als gevolg 10 spelers en 18 serie's. Sandra hield het na 1 serie voor gezien, maar She will be back, tenminste dat heeft ze gezegd. Maurice en Victor hebben de smaak te pakken en zette ieder 3 serie's op de teller, Louis begon dit jaar iets rustiger met 2 serie's, alsook de afvaardiging uit China, Mark, Stewart en Thomas. Carlo, Jos en Jordi vonden 1 serie genoeg om de prijzenpot te spekken.

Sittard, 13-06-2011, Dag 7,

Zoeken, Zoeken, in alle hoeken.....,

Afgelopen zondag vroeg opgestaan en vol verwachting de tuin in. Overal heb ik gezocht, onder de schommel, tussen de struiken, in het berghok. Iedere vierkante centimeter heb ik nagekeken, maar niets, nada, niente. Geen enkel ei. Verkeerde weekend hoor ik u denken. Toch niet, want toen ik laatst thuiskwam na het gooien van een serie voor het Zomertoernooi vertelde ik mijn vrouw enthousiast dat ik het dit jaar ging winnen, waarna zij mij lang en indringend aankeek en zei : ja hoor, als pasen en pinksteren op een dag vallen. En mijn vrouw liegt niet.

Na het gadeslaan van enkele deelnemers vanavond besefte ik mij dat er meerdere kandidaten zijn die voor een eerste plaats in aanmerking komen. Mike en Erbse waren ons al voor gegaan met ieder 2 serie's, waardoor zij dichter bij hun 5 serie's komen waarna de handicap kan worden berekend en zij kunnen gaan knallen. Wat later dan normaal was ik vandaag op de bowling en ontdekte Jack Selder die ook net was aangekomen. Hij zag het nog wel zitten om met mij nog een serie te gooien en voor we het wisten waren er ineens 6 man die hetzelfde idee hadden. Zo waren Carlo, Jos, Glenn en Jordi van mening dat ook zij nog maar een poging moesten wagen en ik moet zeggen met verrassende resultaten.

Sittard, 08-06-2011, Dag 3,

Donder.....,

Donder en bliksem dat hebben wij vanavond gemist, hoe gisteren het weer ook tekeer ging zo snel is de rust weer teruggekeerd. Moeder en dochter Auf den Kamp die samen goed waren voor 3 series, en die graag onze stoof wou hebben maar helaas al door Thijs mondeling gekocht is geworden. Onze eerste Belgische deelnemer is een feit, Jonas Maes die zijn stoute (lees) bowlingschoenen heeft aangetrokken om ons kikkerlandje aan te doen. Wij geven iedereen de kans om van de feestavond bij te komen maar volgende week moet het dan ook eindelijk los gaan……

Sittard, 07-06-2011, Dag 2,

Sprookjes,

Ik zag ze lopen vandaag, alle 8. Sneewwitje en de 7 dwergen. In Geleen op de markt. Klein Duimpje was net voorbij en op de hoek stond een oud vrouwtje appels te verkopen.
Had ik u al verteld dat ik van plan was om dit jaar het Zomertoernooi te winnen. Maar ja, ik geloof dan ook nog in sprookjes.

De deelnemers van vandaag zullen dan ook niet onder de indruk zijn van dat voornemen van mij, zij zijn het namelijk zelf ook allemaal van plan. 6 nieuwe spelers, zoals de gebroeders Michiels, Mark en Thomas, en Carlo met zijn maatje Jos, en 2 "oude rotten" zijnde Sandra en Ge waren vandaag aanwezig om hun serie's te gooien.

Sittard, 06-06-2011, Dag 1,

Jaaaaaaaaaa Hooooooooor,

Het is zover, het Zomertoernooi is weer begonnen. Vandaag was men op de markt in Geleen druk bezig de houten bankjes te verwijderen. Onmiddelijk zag ik al de opbouw van een tribune voor me om de toeschouwers voor het Zomertoernooi te herbergen. Ik vroeg mij nog af wie e.e.a. geregeld zou kunnen hebben met de gemeente, en belangrijker nog, of men hiervoor nog wel ruimte in het budget zou hebben bij de gemeente Sittard-Geleen. Maar ja, je moet natuurlijk wel je prioriteiten stellen. Dat er door deze actie ook dadelijk iets meer plaats is op de markt voor de aanstaande kermis, is natuurlijk mooi meegenomen.

Uiteraard op tijd weg thuis, enerzijds om eventuele vroege vogels te verwelkomen, anderzijds om aan de wens van mijn zoon te voldoen om de eerste serie te kunnen gooien. Jammer dan, Sandra Pfennings en haar moeder waren al aanwezig om de eer voor zijn neus weg te kapen. Maar omdat het ingooien voor een persoon nou eenmaal sneller gaat dan voor 2 mensen wist hij toch de eerste score op de teller te zetten. De mythe dat dames meer tijd nodig hebben om zich klaar te maken voor het aantreden bij een evenement heeft daar helemaal niets mee te maken hoor. Na de eerste serie's en het wachten op meerdere deelnemers besloot ik om ook maar een serie neer te zetten. Het feit dat de leiding van de bowling morgen weer een opfris cursus BHV zou krijgen stelde mij wel gerust voor eventuele re-annimatie pogingen. Ook Maron Oberndorf en Henny Geilen waren van de partij om de aftrap te begeleiden. 21.30 uur klaar, dus vroeg naar huis vandaag, tot morg..... ja, jammer dan. Komt er op de valreep nog een deelnemer binnenlopen in de persoon van Ge Pfennings. Zijn zuster en moeder moesten niet denken even met de eer te kunnen gaan strijken. Hij zou ook nog wel even een serie gooien op deze eerste dag. 7 deelnemers en 10 serie's verder mogen we niet ontevreden zijn met deze eerste dag van het Zomertoernooi, want zoals een oud chinees spreekwoord zegt : als er een schaap over de dam is, komt die shoarma schotel vanzelf.