Nieuws

Nieuwsbrief niet ontvangen ? Download hier eerdere edities :
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 /


Klik hier voor een reactie van een deelnemer.


29-08-2013, Dag 76, Kweekvlees....

Voor diegene die het nieuws de laatste weken niet zo gevolgt heeft : er is een hamburger ontwikkeld van vlees welk is gekweekt op basis van stamcellen. Kosten : een slordige € 250.000,-. Begrijp mij niet verkeerd, I like a good Hamburger just like the next guy, maar het verschil tussen deze en de euroknaller bij old Macdonald zie ik niet helemaal.

Het concept is trouwens ook een beetje achterhaald, maar zoals altijd loopt de wetenschap achter de feiten aan. Als men de tijd had genomen om eens uit dat laboratorium te komen en eens was komen kijken in de grootste kweekvijver van het zuiden Bowling en Partycentrum Stardust in Sittard, had men kunnen zien dat wij allang vlees hadden gekweekt van superieure kwaliteit. Namelijk bowlers die bijna onmenselijke prestaties hebben neergezet tijdens de voorronden van het Zomertoernooi 2013. Bijna onmenselijk maar wel van vlees en bloed.

Tijdens de laatste week van de voorronde zijn er toch weer bowlers geweest die boven zichzelf uitstegen en het toch weer voor elkaar kregen weer een serie te verbeteren, zich daarmee in het klassement gooiden, of hun positie wisten te verstevigen. Absoluut geen zitvlees dus. Iets wat ik bij die hamburger nog betwijfel, want in neem aan dat die stamcel van Bella de koe niet de vorm van een hamburger in zijn genen heeft, dus nadat dat hompje vlees was gegroeid is er gegarandeerd iemand geweest die dat op zijn burostoel heeft gelegd en daar vervolgens een middagje op is gaan zitten.


25-08-2013, Dag 72, Mid Lijf Crisis....

De een heeft hem al gehad, de ander kan er op wachten, feit is dat we er allemaal aan moeten geloven.

En we gaan er allemaal anders mee om. De een koopt een Ferrari, de ander schaft zich een motor aan. Er zijn er ook die hun heil zoeken in de aandacht van een jong exemplaar van het andere geslacht. Ik niet. Ik pak mezelf een Dafalgan tabletje en dan is de pijn midden in mijn lijf zo verdwenen. Moet u ook eens proberen.

Dit helpt trouwens ook tegen de hoofdpijn die veel deelnemers de afgelopen week hebben gekregen van hun positie in het klassement. Gestegen, gedaald, gestegen, gedaald. Zou je er geen hoofdpijn van krijgen. Daar staat tegenover dat als je in de finale komt je wel iets gepresteerd hebt, en daarmee kom je misschien weer makkelijker die aanstaande crisis te boven.


18-08-2013, Dag 66, Henderson, America....

Voor wie het interesseert : morgen begint om 11.00 uur lokale tijd het WK Bowlen. Ook Nederland heeft een selectie van Dames en Heren gestuurd om te proberen een podiumplaatst te veroveren.

Of dit gaat lukken kunnen we de komende 11 dagen volgen op de officiele website van het toernooi.

Toegegeven, het is van een heel ander nivo als het zomertoernooi, maar desondanks kan het toch leuk zijn om te kijken. Dat de top van de wereld waarschijnlijk nog niet in de buurt zal komen van de gemiddelde scores van de top 48 in Sittard moge duidelijk zijn, maar alle begin is moeilijk en iedereen heeft het moeten leren, dus onze support zullen ze zeker kunnen gebruiken. Intussen barst in Zuid Limburg de strijd voor een finaleplaats los, en wordt het klassement steeds meer overhoop gehaald. Zelfs de veronderstelde zekere top 12 begint al schreurtjes te vertonen en kan al rekenen op vers bloed. Gooit Gerard Vastmans zich overtuigend naar een 6e plaats, ook Bernhard Mackenberg kan zich verheugen op wat langer uitslapen, of toch niet. Niets is nog zeker, pas op 29-08-2013 zullen wij weten wie de eerste 44 finaleplaatsen gaan bevolken en wie eventueel nog een poging moet doen via de desperadosquad.


11-08-2013, Dag 60, Beltegoed....

Ik heb eerlijk gezegd geen idee hoeveel deelnemers aan het Zomertoernooi een abonnement hebben bij hun mobiele telefoon en hoeveel er met een prepaid kaart bellen. Wel weet ik dat het beltegoed altijd net op is als je een belangrijk telefoontje moet plegen. Sinds kort is er een simpele provider die ondanks onvoldoende beltegoed toch nog de mogelijkheid biedt om 3 voorgeprogrammeerde nummers te bellen. Dit is een uitkomst voor de laatste categorie. Voor hun volgen hier zeer belangrijke instructies, en let op dit is niet in willekeurige volgorde. Programmeer de volgende sneltoetsen :

1 : Bowling en Partycentrum Stardust. Deze om een baan te reserveren om in de laatste 3 weken nog een of meerdere series te gooien voordat het te laat is. Verstandig is als u onderweg bent dit zo dicht mogelijk bij de bowling te doen zodat als er een plaats is u ook snel ter plekke bent.

2 : Uw thuisnummer. Dit om uw eventuele partner te laten weten dat u wat later thuiskomt omdat u nog een zeer belangrijke afspraak heeft op de bowling. Indien hij of zij tegensputtert stelt u maar een vakantie in het vooruitzicht. Hawaii, de Malediven of Whatever.

3 : Uw werkgever. Om door te geven dat u in de eerste week van September waarschijnlijk thuisblijft om uit te rusten van alle inspanningen en ontspanningen voor, tijdens en na het Zomertoernooi.

Een persoon die in ieder geval wat extra beltegoed kan gebruiken is Maurice Michiels. Nadat hij in de afgelopen weken al de prijzen voor de Hoogste Serie inclusief Handicap, de Hoogste Game Scratch, de Hoogste Game inclusief Handicap en de eerste Periodeprijs net voor mijn neus had weggekaapt, won hij deze week ook nog even de bal voor de Hoogste Serie Scratch. Als hij na iedere overwinning zijn gehele vrienden en kennissenkring mobiel op de hoogte moet stellen heeft hij de pot voor de Hoogste Serie Overall waar hij op dit moment ook bovenaan staat hard nodig om zijn mobiele provider te betalen. Maar ja, je weet het niet, misschien bereikt hij wel iedereen via veesboek.


06-08-2013, Dag 56, Zeg het maar....

Zeg het maar wat u het eerste wil horen : dat we vandaag het ongelofelijke aantal van 60 series hebben kunnen bijschrijven in de analen van het Zomertoernooi. Of dat de bal voor de Hoogste Serie Scratch vanavond 3 keer van toekomstige eigenaar is verwisseld. Of dat Maurice Michiels vandaag is begonnen aan zijn eerste van vijf 900 series. Of dat de jongste deelnemer van het Toernooi Dylan Hutchinson vandaag zijn 5e serie gooide. U mag kiezen. Weet u wat, lees het maar in willekeurige volgorde.


04-08-2013, Dag 54, Standje....

Ik kan me de tijd nog herinneren dat je dat kreeg als je stout was geweest. Bijvoorbeeld als ik voor de zoveelste keer een gat viel in mijn nieuwe broek tijdens het voetballen. Of als je tijdens oud en nieuw die bazooka onder de geparkeerde eend van de buren gooide waardoor deze stond te stuiteren als Alfred J Kwak met een XTC tablet op.

Deze week niet. Deze week kreeg iemand een standje dankzij een goede prestatie. Of eigenlijk steeg hij een standje. Of nog duidelijker : de stand veranderde door deze prestatie.
( ik permiteer me deze redactionele vrijheid want anders klopt het verhaaltje niet )
Jordi Putman gooide deze week zijn 4e 1000 serie die op een dikke split na voldoende was geweest om eerste te worden in het Hoogste Serie Pot klassement. Wel voldoende echter om deze periodeprijs te winnen en zich terug te vechten naar een 2e plaats.

De stand veranderde trouwens behoorlijk deze week, waardoor verschuivingen in het klassement aan de orde van de dag waren. Deelnemers die zich een aantal weken geleden nog veilig waanden bleken nu al weer op de wip te zitten.


31-08-2013, Dag 51, Jonas Maes gooit 2e 300 game....

Amper 5 dagen nadat Mike Bergmann de eerste 300 game van het Zomertoernooi 2013 gooide, vond onze Belgische deelnemer Jonas Maes dat dat niet een eer was die alleen aan die Ollanders was voorbehouden. Overtuigend zette hij ook 12 kruisjes op de monitor en daarmee was de 2e perfect game een feit.

Bekijk hier de 12e strike.


28-07-2013, Dag 48, Geef 8....

Na zeven weken een bal te hebben uitgereikt aan allemaal heren, had ik in week acht de eer om een Bal voor de Hoogste Serie inclusief Handicap te geven in de handen van een vrouwelijke deelneemster : Inge Marneffe. Zij wist met een 1001 serie de bal overtuigend toe te eigenen.
Chapeau !!

De andere weekbal ging naar een deelnemer die tijdens dit toernooi al eerder van zich heeft laten horen : Mike Bergmann. Na eerder de Hoogste Serie met Handicap, de Hoogste Game Scratch, de Hoogste Game met Handicap en de eerste ( en voorlopig enige ) 300 game op zijn naam wist te zetten, gooide hij deze week en passant ook nog even de Hoogste Serie Scratch.
Drie werf Capeau !!!.

Al met al weer een vruchtbaar weekje, en met 1648 series tot nu toe op de teller zien wij de komende 5 weken met vertrouwen tegemoet.


27-07-2013, Dag 47, Mike bereikt de top van de berg mann....

Het Nationaal Boekhuis krijgt het druk de komende tijd. Alle geschiedenis boeken moeten herschreven worden. Ook de Dikke van Dale zal een supplement moeten uitgeven met als omschrijving bij 300 : Mike Bergmann. Deze 12 jarige bowler van de Sittardse Bowlingvereniging gooide vandaag tijdens de voorronde van het Zomertoernooi zijn eerste 300 game. Ik had dit bericht eigenlijk tot morgen willen bewaren, maar weet je wat, dan doen we het gewoon nog eens dunnetjes over.

Bekijk hier de 12e strike.





25-07-2013, Dag 46, Anderhalvekilometerpaal....

Een ander zou zeggen Mijlpaal, maar het is een toernooi in Nederland dus What the heck, benoemen we het ook in het Nederlands.
Vanavond viel de 1.000.000 ste pin ( pinfall ) van het Zomertoernooi 2013. Ivan Vanhoof wist met zijn 51 ste serie de spijker op de kop te slaan en deze legendarische pin om te gooien. Niet voor niets bleek later want hij kreeg hiervoor een lekkere fles Champagne van de organisatie. Lekker genoeg om iemand van de blauwe knoop van zijn geloof te doen afvallen.

Maar dat was niet het enige markeerpunt deze avond. Er werd een recordaantal van 56 series gegooid. We beginnen toch al langzaam te wennen aan die tropische temperaturen. Zijn partner Inge wist vanavond haar hoogste serie tot nu toe te gooien waarmee zij haar positie voor de Hoogste Serie incl Handicap nog een verstevigde met 1001.

Het is wel toevallig : beide zijn van de Schatteman Clan(ic). Zouden die lessen dan toch zin hebben gehad, ik denk het wel.


21-07-2013, Dag 42, Iene miene mutte....

Tien pond grutte, tien pond kaas, iene miene Michiels is de baas.
Net als je denkt dat hij nu wel zijn top heeft bereikt gooit Maurice nog even achteloos een serietje en verbeterd zich weer met 89 pins. Het moet niet gekker worden. En wat dacht u van onze eigen Mike Bergmann : 915 Scratch. 12 jaar !!!!! Hoezo, geen talent in Nederland. Wakker worden. Of Jarno Somers, nog zo’n jeugdlid wat van zich doet spreken. Maar ook de volwassenen doen het goed. Kijk naar mij zelf, 1 serie gegooid en toch ( net ) niet laatste.

Natuurlijk is het zo dat je boven je gemiddelde moet gooien om een kans te maken op een finaleplaats, maar iedereen die nu in het finaleklassement zit is tijdens dit toernooi al behoorlijk gegroeid. Wat niet wil zeggen dat de rest nu bij de pakken moet neerzitten, vaak is je gemiddelde met daarnaast 1 goede game al voldoende om behoorlijk te stijgen in het klassement.

Het geweldige succes blijft natuurlijk niet onopgemerkt en ook niet onbeloond. Wij hebben besloten om de prijzenpot eens flink te gaan verhogen. In plaats van een contante prijzenpot van ruim € 3000,- gaan we daar nog eens € 6000,- bij doen waardoor we totaal op € 9000,- aan geldprijzen komen en een totale pot inclusief weekprijzen en periodeprijzen van € 16.000,-. Dit betekent dat als u in de finale zit u al minimaal € 100,- heeft verdiend. Reden te meer om die extra serie te investeren en te proberen hiervan mee te profiteren. Dit is natuurlijk alleen mogelijk dankzij de sponsors, de vele deelnemers en natuurlijk niet te vergeten de medewerking en support van Bowling Stardust.


14-07-2013, Dag 36, Maandag, Wasdag....

Het zijn van die dagen waarop heel Nederland een zelfde handeling verrichte.
Maandag was blijkbaar de dag dat de was werd gedaan, net zoals op Woensdag massaal gehakt werd gegeten. Achterhaalde gewoonten en gebruiken. De was word tegenwoordig in het weekend gedaan of s'avonds na 21.00 uur want dan is de stroom goedkoper. En die bal gehakt smaakt net zo goed of slecht op iedere andere dag van de week.

Het word daarom ook tijd om de dagen van de week te hernoemen. Ik heb het volgende voorstel :

Maandag : Start van het nieuwe weekklassementdag.
Dinsdag : Drukste dag van het Zomertoernooidag.
Woensdag : Even kijken waar we nu staan voor de Finaledag.
Donderdag : Hebben we nog kans op een Baldag.
Vrijdag : Vandaag even Nietdag.
Zaterdag : Doen we nog een Seriedag.
Zondag : Tijd om de verdiende prijs Optehalendag.

Het is natuurlijk even wennen en in het begin zal er ook op Woensdag nog wel een balletje worden gegeten, maar voor 01-09-2013 zijn we er allemaal aan gewend, geloof me. Morgen is het zover, dan begint de week waar in ieder geval 1 deelnemer op heeft gewacht. Ik heb mijn financieel adviseur even gebeld en gevraagd of er komende week een extra injectie in mijn financiele situatie mogelijk is, want dan wil mijn oogappel ( niet te verwarren met mijn Adamsappel ) namelijk de Hoogste Serie Scratch gaan gooien. Zijn antwoord was even kort als simpel : verhogen die hypotheek !!!


10-07-2013, Dag 33, 110010111....

Het lijkt wel een of andere digitale code, of de toto uitslagen, of erger nog, mijn rapport van de lagere school.
Maar laten we het eens nader analyseren : 1100 : elfhonderd : of te wel het aantal series dat er nu is gegooid, met dank aan Marco Dijkstra die zo vriendelijk was om er nog een te doen. Ik heb nog geprobeerd hem over te halen er nog 11 te gooien, ik vind 1111 zo'n leuk getal, en heb hem daarvoor zelfs een fles wijn van de Aldi in het vooruitzicht gesteld, maar hij heeft hier toch voor bedankt. Onbegrijpelijk.

Deel 2 : 1011 : duizendelf : of te wel de 2e duizend serie voor Jordi. Genoeg om hem te doen doorstoten naar de 2e plaats en aan Maurice een signaal af te geven : "je bent niet de enige die les heeft gehad van Patrick Schatteman, ik kom eraan. "

Resteerd 1. Een ?. Ja mijn eerste serie voor het Zomertoernooi 2013. Nu weet ik weer waarom ik stop met bowlen. In het ergste geval kan ik altijd nog ontkennen. Die foto is van achteren genomen.


07-07-2013, Dag 30,Fata Morgana....

Veel mensen hebben dit al eens meegemaakt. Je hoopt zo erg op iets dat je het ook daadwerkelijk gaat zien. Voor de een zijn dit de goede cijfers van de lottotrekking, voor een ander de eerste aanblik van zijn o zo knappe schoonmoeder. Voor mij persoonlijk was het een record aantal series voor het Zomertoernooi in de eerste 5 weken. Soms echter helpt Wishful Thinking en wordt het een Self-fulfilling Prophecy.
Dat bleek vandaag wel toen ik op de teller van het aantal series van het Zomertoernooi 2013 keek. Ik heb voor de zekerheid nog eens door mijn ogen gevreven en wat gedronken, in de veronderstelling dat het van de dorst kwam, maar het bleek echt waar : 1000 Series !!!!!!!!!. Nu ben ik een vrij nuchter persoon, behalve als ik gedronken heb, maar hiervan moest ik toch even een vreugdesprongetje maken. Wat 2 jaar geleden nog over het gehele toernooi werd gegooid was nu al in nog niet de helft van de tijd bereikt.

Ook sneuvelde het weekrecord weer met 242 series, werd door Dagmar Buchholz de 1000 ste serie gegooid wat werd beloond met een Fles Chateau Stardust, won Maurice Michiels de eerste Periodeprijs : 2 kaartjes Skybox Roda JC en 2 x een driegangendiner, en mag Annelies Hunnef zich de winnaar noemen van de 5e Mysterieprijs. Wat echter niet betekend dat we nou op onze lauweren kunnen rusten. Volgende week begint de 2e periode met bijbehorende prijs. En de teller staat weer op nul, dus iedere serie is een goede. En tevens gaat week 4 in van de Glazen Bol Pot waarbij ik wil opmerken dat alle tot nu toe gedane voorspellingen wel eens aan de lage kant zouden kunnen liggen. Dus waag nog een of meerdere pogingen, verdien die pot en helpt de jeugdbowler van Sittard.


07-07-2013, Dag 30,1000 series wel of niet ????

Vandaag de laatste dag van week 5!!
Zullen we de 1000 series halen ik hoop van wel!!
En bowlingvrienden wat een deelname en enthousiasme wordt er dit jaar weer getoond, dat is iets waar wij als organisatie van het zomertoernooi erg trots op zijn! Voor de mensen die dadelijk bowlen succes en hoge scores. Voor de mensen die niet bowlen, kom gerust naar de bowling om te kijken, en naar afloop de trekking van de mystery prijs en de uitreiking van de eerste periode prijs bij te wonen. En tot slot voor diegene die denkt dat het te warm is neem gerust uw ventilator mee!! Een sportieve groet, en op naar de 2000 series.


01-07-2013, Dag 25, F....lexa.nl

Als het Zomertoernooi straks is afgelopen, vorm ik de site om tot een bowlingdatingsite voor hoger opgeleiden.

Met het aantal deelnemers na 4 weken, 150 !!, moet dat zeker een succes worden. Sjoerd Konings was op dag 25 de 150 ste deelnemer aan het Zomertoernooi. Nu weet ik wel dat Sjoerd gelukkig is getrouwd en ook een wolk van een dochter heeft, maar he, we zijn niet eenkennig.

Onder de deelnemers kunnen dan misschien nog mooie dingen bloeien, he suzan. Oh nee, ik ben ( nog ) geen deelnemer.


30-06-2013, Dag 24, Klein Duimpje....

Wie kent het verhaal niet, het kleine jongetje die de zevenmijlslaarzen van de reus neemt en daarmee in korte tijd de hele wereld rondtrekt.

Afgelopen week bekroop mij dit gevoel toen ik terugdacht aan de historie van het Zomertoernooi. Ooit begonnen als vulling voor de rustige zomermaanden en de bowlers van de vereniging de mogelijkheid te geven om ook dan een balletje te gooien. Nu een internationaal toernooi met deelnemers uit de omgeving, Belgie, Duitsland en zelfs het hoge noorden. Met 226 series op de teller afgelopen week, 147 deelnemers en al 758 series in minder dan 1/3 van het toernooi zie ik een Klein Duimpje groeien in de wereld van bowlingtoernooien.

Voor de eerste keer dit toernooi gaat de Bal voor de Hoogste Serie Scratch naar een Nederlander, een ( welliswaar ex ) lid van de Sittardse Bowlingvereniging, Sander Broers. Maar er is nog 9 weken kans voor de andere deelnemers om ook een bal te winnen , dus houd moed.


23-06-2013, Dag 18, Olie Mischine....

Neem uw ergste nachtmerrie, vermenigvuldig deze met de factor 10, en weet je wat, doe er ook nog maar een vleugje bezoek van je schoonmoeder bij. Dat gebeurde vanochtend op de laatste speeldag van de 3e week.

DE OLIE MACHINE WEIGERDE DIENST !!!!!!!.

De Kustodian Walker vertikte het om te walken. 12 volgeboekte banen en geen olie ! Bovengenoemde vergelijking is waarschijnlijk nog wat mild uitgedrukt. Voor degene die aanwezig waren : ik kon er niets aan doen. Voor degene die niet aanwezig waren : om 12.15 uur had ik dat probleem even mooi opgelost.

Na het aanroepen van iedere bowlinggod bleek de Kustodian Walker zich te hebben herpakt en besloten om de banen alsnog te besproeien met zijn kostbare sap.

Dat dit uiteindelijk uitmonde in de drukste week tot nu toe : 198 series, had ik nooit durven voorspellen.


18-06-2013, Dag 14, Boodschappenlijstje....

Schat, als jij naar de winkel gaat kun je dan voor me meenemen: een zak aardappelen, 2 kilo gehakt halfom, een pak maandverband, je weet wel met die vleugeltjes, een fles ketjap AA, die is zo goed voor mijn stoelgang, en als je toch in Sittard bent doe ook nog even 43 series voor het Zomertoernooi en probeer een bal te winnen.

Het lijkt zo makkelijk....., en dat is het ook. Of je even een emmer leegschud stonden er na vanavond weer 43 series meer op de teller, en vonden er weer de nodige verschuivingen plaats in het weekprijzen klassement.

Ik denk dat dit een heel nieuw licht werpt op het Glazen Bol Klassement, en dat de meeste deelnemers hun voorspelling moeten gaan herzien, of te wel een nieuwe voorspelling moeten gaan doen met een toch wat hogere seriestand dan eerst. Maar dat is niet erg, de jeugd is u dankbaar.


17-06-2013, Dag 13, "Records zijn er om te sneuvelen"

En dat blijkt maar weer eens vanavond!!! we zijn goed en wel nog geen 3 weken onderweg en we hebben het record meeste series in een week al gehaald, en vanavond is daar weer 1 bij gekomen. We hebben namelijk vandaag het record meeste series op een dag verbeterd 41 stuks om precies te zijn!!! Hier zijn wij als de organisatie van het zomertoernooi erg blij mee. Rest mij nog een ding om te zeggen tot snel op het zomertoernooi 2013 en onthoud

"Records zijn er om te sneuvelen"


16-06-2013, Dag 12, Twijfelaar....

Vroeger of later gebeurd dit iedereen. Zal ik wel of niet meedoen met het Zomertoernooi? Doe ik wel of niet mee met de Hoogste Serie Pot? Zal ik wel of niet een voorspelling doen voor de Glazen Bol Pot? Heb ik eigenlijk wel of niet een kans?
Links-om of rechts-om. Tja, keuzes........

Voor het geval u twijfelt : het lot beslist.
Dat bleek vandaag ook bij de trekking van de Mysterieprijs. Dat deze uitgerekend werd gewonnen door de deelnemer die de meeste kilometers heeft moeten afleggen om deel te kunnen nemen aan het Zomertoernooi 2013 had niemand kunnen bedenken. Ronald de Best uit Medemblik deed dit weekend een gooi naar een finaleplaats en won daarnaast ook even de 2e Mysterieprijs.
Maurice Michiels heeft ook getwijfeld over deelname aan de 1e Bowlingclinic. Doen Maurice !! En wat blijkt : Maurice wint deze week even de bal voor de Hoogste Serie met Hcp : 1029 Pins. Goed bezig Maurice. Toch is deze twijfel niet alleen voorbehouden aan mensen. Ook pins kunnen last hebben van twijfel. Dat gebeurde vandaag bij de 12e frame in de 1e game van Jordi Putman. Nadat hij al 11 strikes op de monitor had getoverd bleek nr 12 een brug te ver. Een niet perfecte bal zorgde ervoor dat er een pin ging twijfelen....... Zal ik wel vallen of toch niet...... Wel, oh nee toch niet. SH...T.
Enfin, een 299 is ook niet slecht.
Zo konden we de 2e week van het Zomertoernooi afsluiten met 177 series
95 deelnemers, en al 27 spelers in het finaleklassement.
Al met al een begin waar je niet over hoeft te twijfelen.


11-06-2013, Stil.

Stil werd ik toen ik hoorde dat jij was overleden.
Stil werd ik toen ik besefte wat voor een klap dit voor je vrouw en dochter is.
Stil werd ik toen ik begreep dat we nooit meer samen zouden praten.
Stil werd ik toen ik naar je laatste foto keek van het bestuurderstoernooi.
Stil werd ik omdat we je zullen missen.

Tot ziens Jack.


09-06-2013, Dag 6, Drones....

Ik heb ze zien vliegen, die onbemande vliegtuigjes die meestal worden ingezet voor spionage doeleinden. De afgelopen week boven Sittard zijn ze verschillende keren over komen vliegen. Naar de reden en afkomst kan ik alleen maar raden, vaststaat echter dat het iets te maken had met de drukte op de parkeerplaats van Bowling en Partycentrum Stardust in Sittard. De piloot ( op afstand ) moet hebben gedacht "daar is iets aan de hand" en gelijk had hij.

Het Zomertoernooi 2013 was namelijk begonnen en de drukte was navenant. 157 series zijn er gegooid in de eerste week. Voor de statistieken freaks onder ons : dat is er al 1 meer dan in de drukste week van editie 2012. Nou maakt 1 strike nog geen 300, maar dat belooft wat. Ook werd er al in de eerste week een hogere serie neergezet dan over hele toernooi 2012, namelijk een 1047 scratch door Frederique. U weet wel : Frederique de Renet. Dat die serie nog gaat sneuvelen staat voor mij echter buiten kijf omdat wij dit jaar namelijk geen lastig patroon hebben neergelegd en omdat menig deelnemer erop is gebrand dit record te breken.

Nieuw dit jaar is dat wij ook op Facebook zitten waarbij u ons kunt "Liken" en op de hoogte blijven van nieuwtjes en de ervaringen van andere deelnemers. Ook nieuw is de neiuwsbrief die wij iedere week gaan versturen aan de deelnemers waar wij het e-mail adres van hebben. Mocht u er geen ontvangen : geef ons even uw e-mail adres en wij zetten u op de lijst.

Vanaf morgen introduceren wij de Glazen Bol Pot. Het is dan mogelijk van week 2 t/m week 9 om te voorspellen hoeveel series er worden gegooid over de totale voorronden van het toernooi. Voor een bedrag van € 2,- per voorspelling dingt u dan mee naar de inhoud van de pot op het einde van het toernooi. De reden voor dit klassement is dat wij de jeugd in Sittard verder willen stimuleren en begeleiden naar een bowlingcarriere zoals pak hem beet : Frederique de Renet. Van iedere voorspelling gaat er namelijk € 1,- naar de jeugd, dus reden te meer om mee te doen.


03-06-2013, Dag 1, Eerste gewin is kattengespin...

Bijna volgens traditie schrijf ik hier een stukje over de eerste dag van het Zomertoernooi 2013. Toch ook dit jaar had ik weer een onduidelijk gevoel in mijn onderbuik, Zou het aanslaan na het succes van afgelopen jaar, hebben de mensen nog wel zin in zo'n toernooi na afloop van het league seizoen. Nou, blijkbaar wel. Nog beter dan afgelopen jaar zijn we van start gegaan met 12 volgeboekte banen, 24 deelnemers en 33 series. En op de eerste dag waren er tussen de eerste en laatste serie al weer veel verschuivingen in het klassement. Diegene die met een hele mooie serie bovenaan stond voor de bal voor de hoogste serie met Hcp moest later op de avond alweer genoegen nemen met een ook leuke bioscoopbon. 1 pin was alweer voldoende om Jacqueline Schumans van deze positie te verwijderen om vervolgens ingenomen te worden door Jonas Maes. Zoals verwacht staat Rolf Weerts aan de leiding van het scratch klassement en het pot klassement, Maar dit is pas dag 1 en er zullen nog vele euforie en teleurstellende moment komen dit Zomertoernooi, dus maak uw borst maar nat, leun eens lekker achterover, kom daarna bowlen en laat u verrassen. En voor nu : lekker slapen en morgen gezond weer op.

15-04-2013, Site klaar,

De nieuwe site is klaar inclusief alle weekprijzen.

23-03-2013, Site online,

De nieuwe site is heden online gegaan. De komende weken zal deze gecomplementeerd worden met de weekprijzen.

Zomertoernooi op Facebook!

sponsoren

Food Plaza Bowling Stardust Horecagroothandel Brigida Hollywood Computers Sonic Support 't Frituurke Golden Tulip Parkstad Restaurant Soho Coppa Coctails Autobedrijf Amko Bohnen Accountancy BRS Bowling Services Jour de Fete Jeannet Foundations Cash & Carry Geleen Foroxity Hermans Catering Petit Telecom Kicken Adviesgroep OWC Webdesign Restaurant Down Under Oriental Maastricht Proshop Sittard Sligro Heerlen Strike Maker Bowltech Brasserie Welcome Wijnants speelautomaten Canadia Corner Country Western Festival Dolmans Landscaping Cafetaria Umut