Nieuws

Nieuwsbrief niet ontvangen ? Download hier eerdere edities :
1 / 2 / 3 / 4 / 5 / 6 / 7 / 8 / 9 / 10 / 11 / 12 / 13 /


28-08-2014, Dag 77, Tevreden, opgelucht of teleurgesteld...

Ze zijn voorbij, de voorronden van het Zomertoernooi. Verschillende emoties hebben zich de afgelopen weken meester gemaakt van de deelnemers. Sommige hebben beter gepresteerd dan verwacht, anderen vonden hun prestatie enigszins teleurstellend. Hoe dan ook, de kaarten zijn geschud en het spel kan nu beginnen. Troost u met de gedachte dat of u nou in de finale zit of niet, u bent niet alleen.


24-08-2014, Dag 73, Laatste loodjes...

Het zal een zware bevalling worden. Nog 4 dagen voorronde Zomertoernooi. Wel in de finale?, niet in de finale?, heb ik nog een kans?, blijf ik er wel in?, kan ik me nog verbeteren?. Hoe laat moet ik op?, zou ik doorgaan naar de volgende ronde?, ben ik wel goed genoeg?. Allemaal vragen waar op dit moment nog niemand het antwoord op weet, maar ook vragen waarbij het geen zin heeft je daar nu al druk over te maken. Gewoon je best doen.


17-08-2014, Dag 67, Nagelbijten...

Een vervelende gewoonte. Je hele omgeving ligt vol met restanten van wat eens mooie nagels waren. Maar wat doe je er aan. Je kunt er allerlei middeltjes voor krijgen om erop te smeren, maar soms is het middel erger dan de kwaal. Een andere optie is je partner je iedere keer als je je er schuldig aanmaakt je een tik op je handen te laten geven. Ook hier geldt : soms is het middel erger dan de kwaal, en is de enige die daar beter van wordt is je echtscheidingsadvocaat. Als laatste redmiddel kun je besluiten om niet mee te doen aan het Zomertoernooi, en je de spanning te besparen. Dan loop je echter wel het risico dat je niks wint, dus ook hier geldt : het middel is soms erger dan de kwaal.


13-08-2014, Dag 64, Het einde...

Het einde van de zomer van 2014 is al bereikt, zo melden onze geweldige meteorologen. Afgelopen week zou het einde zijn geweest van deze zomer, waarna ons nu wisselvallig weer rest. Hoe vervelend het ook is, achteraf kijk je toch altijd tevreden terug op het plezier dat je ervan gehad hebt. Vandaag werd ook het einde bereikt, het einde van een zeer mooie serie wel te verstaan. Michael Coussens gooide maar liefst 974 scratch! Ook hier verwacht ik dat hij wel tevreden terug kijkt op deze serie, waarmee hij (inclusief zijn 2e serie van de dag) zich verbeterde naar de 23e plek en momenteel bovenaan staat voor de bal inclusief Handicap. Ook Hub Heffels gooide een mooie serie, van maar liefst 982 inclusief Handicap! Ook mochten we vandaag 2 nieuwe deelnemers verwelkomen, uit Sint-Truiden. We hopen dat ze zich geamuseerd hebben en nog vaker terugkomen bij dit mooie toernooi."

Door : Maurice Michiels


12-08-2014, Dag 63, Het einde is in zicht...

Vandaag was een bijzonder drukke dag in Stardust. Dit kwam niet alleen door het Zomertoernooi, maar ook door gasten die hier kwamen eten (en wat zag dat er lekker uit!). Voor die gasten was het ongetwijfeld een bijzonder mooie avond: Heerlijk eten bij Stardust, en daarbij ook nog in alle rust kunnen kijken naar het grote Zomertoernooi 2014! En dat Zomertoernooi zit alweer in week 11, en daarmee is het einde alweer bijna in zicht. Het leek erop dat de deelnemers zich dit ook realiseerden, en de strijd voor de finaleplaatsen lijkt nu dan ook los te barsten. Zo gooide Victor Michiels zich terug in de Early Birds, terwijl Sabrina Sliepen zich ook verbeterde en hiermee vlakbij de finaleplaatsen staat. Ik verwacht de aankomende dagen ook nog flink wat verbeteringen, en de nodige verschuivingen rond de Early Birds plaatsen. Een tip dan ook voor de laatste weken: reserveer tijdig uw baan, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan!"

Door : Maurice Michiels


09-08-2014, Dag 60, Besmettelijk...

Bij dit begrip denk je normaal meteen aan de griep, of erger nog Ebola. Het geld echter ook voor Bowlen. Waar Mike Bergmann inmiddels op een 5e positie staat, kwamen vandaag 2 bevriende bowlers ook eens proberen om een serie te gooien voor het Zomertoernooi. Vince en Ronan van der Loo uit Tilburg nota bene. En niet onverdienstelijk moet ik zeggen. Nadat Ronan de eerste was die vandaag een Turkey gooide gevold door Mike, schoof hij een game later door voor de Hambone. Of dat niet genoeg was zette hij ook meteen de hoogste serie met Handicap neer vandaag : 965.


05-08-2014, Dag 56, Prijzen, prijzen en nog meer prijzen...

Zoals gebruikelijk zat de dinsdag avond weer flink volgereserveerd (tot grote vreugde van de organisatie). Al om 6 uur werd er begonnen met het gooien van de eerste series, waarschijnlijk allen gebrand om die eerst Turkey, Hambone of 5 bagger te gooien.
De eerste Turkey werd vandaag, net zoals maandag, gegooid door Maikel Putman. Hiermee leek hij Ivan Vanhoof net te snel af te zijn, aangezien deze een 5 minuten later hetzelfde liet zien. Vervolgens werd het wachten op de Hambone en 5 bagger, waarbij heel veel mensen een Turkey gooiden, maar net niet die extra 1 of 2 strikes kregen. Totdat Volker Kassinger met zijn 9e en 10e frame de Hambone binnensleepte. Hiermee werd hij de gelukkige winnaar van de €7,50, terwijl er direct nog een paar Hambones werden gegooid door onder andere Annelies Hunnef en Sandra Lehnen.
Maikel Putman besloot na een uurtje om nog maar een serie te gaan gooien, en ging pardoes aan de wandel met de 5 bagger. Dit zorgde ervoor dat Ivan Vanhoof alsnog de Turkey prijs won.
Gezien de uitdaging van deze extra prijzen, en om het nog spannender te maken hebben we besloten om nog meer prijzen toe te voegen. De hoogste serie scratch en met handicap van een dag vallen in de prijzen. Door de week ontvangt men €10 voor de hoogste dagserie scratch en handicap, in het weekend maar liefst €25.
Voelt u zich hierdoor geprikkeld om te komen gooien? Dan aarzel niet en reserveer uw banen, voordat het te laat is!

Door Maurice Michiels.

31-07-2014, Dag 52

De laatste avond van Juli heeft weer de nodige hoogtepunten gehad. Tijdens de 43 series die werden gegooid verbeterden meerdere spelers hun scores. Patrick Fraiquin smeet zich met een 953 serie inclusief handicap naar een eerste plaats voor de weekprijs. Joyce Stassen heeft zich met een 713 serie ook weer een stuk verbeterd en komt zo weer in het early birds klassement te staan. Maar waar spelers zich verbeteren zijn er ook mensen die zakken. En ondergetekende is hier een van want door de stijgers sta ik nu niet meer bij de gekwalificeerde spelers. Gelukkig zijn er nog de nodige weken te gaan om mijn series te verbeteren, hopelijk genoeg om nog een finaleplaats te halen.

Door: Victor


29-07-2014, Dag 50, Weer of geen weer.....

Wat is voor u het ideale bowlingweer? Moet het een bepaalde temperatuur zijn, moet de luchtvochtigheid niet te hoog zijn, of toch iets anders? Ongeacht de voorkeur heeft iedereen vandaag wel een beetje zijn favoriete weer gehad. Het weer wisselde continu, net zoals de scores op de bowlingbanen. De wisseling van het weer leidde tot enkele onaangename verrassingen. Zo wilden 2 deelnemers graag naar huis gaan na hun series gegooid te hebben, maar besloot moeder natuur om op dat moment een ongelofelijke heftige bak regen eruit te gooien. Het resultaat: omdraaien en nog maar gezellig met een drankje erbij kijken naar de prestaties van de overige deelnemers. Tussen de regen en het onweer door werden er ook nog enkele prijzen opgehaald, waaronder de Storm IQ Tour Fusion door Michael Coussens na een geweldige 959 scratch serie afgelopen week. Nogmaals gefeliciteerd Michael, en alle andere winnaars tot nu toe! Met 44 series is het wel eens drukker geweest op een dinsdag avond, maar gezien het weer is dit begrijpelijk. Voor volgende week verwachten we natuurlijk wel weer over de 50 series heen te gaan, dus hopelijk kunnen we volgende week veel mensen verwelkomen!"

Door Maurice Michiels


22-07-2014, Dag 44, Miljoenen.....

Hebt u er wel eens van gedroomd? Het winnen van 1, of zelfs meerdere miljoenen euro's? Als organisatie van het zomertoernooi willen wij graag ook miljoenen zien. Miljoenen pins die omgegooid worden dan wel te verstaan! Vanavond werd de miljoenste pin omgegooid door Joss Rijkx. Dit was zowel een goede serie van Joss, als ook een mooie mijlpaal voor het toernooi. Naast dit mooie moment lieten de collega's uit Duitsland merken dat ze niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook bowlen! Zowel Kalle Kurrich als Harald Bucholz verbeterden zich flink, en stijgen daarmee in het klassement. Laten we nu naar de 2 miljoen omgegooide pins gaan, en nog even een paar weken lekker een serie gaan bowlen. Vergeet daarbij ook niet de glazen bol pot, waarmee zowel de jeugd wordt gesteund, en ook een exclusieve Mad Science Bike gewonnen kan worden!

Door : Maurice Michiels


20-07-2014, Dag 42, Transpiratie......

Wist u dat een mens per jaar dik 300 liter transpiratie vocht verliest. Bij warme dagen dagen of grote inspanning kan dit zelfs oplopen tot 7 liter per dag. Er gaan geruchten dat premier Rutte aan externe experts opdracht heeft gegeven om te onderzoeken of het mogelijk is om de Deltawerken uit te breiden naar Zuid Limburg. Men is gezien de recente gebeurtenissen namelijk bang dat een deel van Sittard zou kunnen overstromen, indien er tijdens het Zomertoernooi nog meer warme dagen zouden volgen. Vandaag waren er in ieder geval 2 deelnemers die heb landelijk gemiddelde zeker met een factor 10 hebben verhoogd. Je kunt om verschillende redenen transpireren : van de warmte, van inspanning, maar ook van........ angst !!!!! Het vocht welk vandaag vanuit Bowling en Partycentrum Stardust het riool is ingelopen was afkomstig van enerzijds Jean Fransen. Hij heeft de hele week geprobeerd de 1e plaats in het Hoogste Serie Handicap klassement te bereiken. Helaas voor hem tevergeefs. Als troost mocht hij echter wel een All Inclusive Bioscoopbon in ontvangst nemen. Anderzijds heeft Patrick Rinkens ook menig litertje verloren. Dit was echter angstzweet, uit vrees dat hij zijn zuurverdiende positie in datzelfde klassement zou kwijtraken. Achteraf is dit niet nodig gebleken, want hij heeft de bal gewonnen. Patrick : gefeliciteert.

13-07-2014, Dag 36, Politiek......

Kent u iemand die in de politiek zit ? Vrijwillig bedoel ik. Iedere keer als er verkiezingen zijn, landelijk of regionaal duiken ze weer op. Ze zijn dan ineens je beste vriend en hebben het beste met het land voor. Na afloop van de verkiezingen hebben ze echter ineens allemaal spontaan geheugenverlies. Ze kennen je niet meer en het beste voor met het land blijkt dan plotseling het beste voor met henzelf. Toch trappen we er steeds weer in en gaan massaal naar de stembus in de hoop dit keer wel iets te kunnen veranderen. Tegen beter weten in.

Stelt u zich eens voor hoe het land eruit zou zien als al die beloftes wel werden nagekomen. Ik stel u voor : Partij LZT, lijst ZomerToernooi. Geen loze beloftes over prijzen die er ineens niet meer zijn. Geen loze beloftes over speeltijden of het verwerken van scores. Eigenlijk doen wij met het team precies wat wij beloven : een mooie prijzenpot, een gezellig toernooi, en wij spreken de taal van de deelnemer ; Nederlands, Belgisch of Duits. Kortom een partij waar u op kunt rekenen, mooi toch. Eigenlijk jammer dat wij maar een bestaansrecht hebben van 3 maanden. Maar ja, dan kunt u er wel weer tegen bij de volgende verkiezingen.

12-07-2014, Dag 35, Therapie, Therapeut, Therabal......

Om even terug te komen op mijn laatst gegooide serie. Het lag niet aan de baan, maar ik ben er nu achtergekomen dat het ook niet aan mij lag......, het lag aan mijn bal. Het lag aan mijn ballen om precies te zijn. Na een goed gesprek met mijn ronde vrienden ben ik tot de conclusie gekomen dat zij depressief zijn. Ze zitten als het ware in de goot. Nu heb ik de gaten meteen volgeduwd met anti-depressiva maar na 24 uur waren deze nog niet verteerd, dus heb ik ze er maar weer uitgepeuterd. Wat nu?...... Met mijn ballen onder mijn arm ben ik toen maar naar een psycholoog gegaan. Nu is een dubbele sessie wel wat duurder, maar ja... het zijn toch je ballen. Na ze voorzichtig op de bank te hebben gelegd ging de therapeut direct naar de kern van de zaak, en wat bleek : ze hebben beiden een moeilijke jeugd gehad. Vers uit het nest zijn ze meteen geboord, en eigenlijk tot nu toe nog geen enkel succes van betekenis kunnen boeken. Ja dat is hard, zelfs voor een bal. Nadat de therapeut had uitgelegd dat er werk-ballen en dat er show-ballen zijn, voelde zij zich al wat beter. Zeker nadat hij zei dat iedere bal wel een keer zou schitteren in zijn bestaan. Ook vertelde hij dat winnaars eigelijk verliezers zijn die niet opgeven. ( Deja vu, dat heb ik eerder gehoord.) Met die wijsheid in hun gaten geknoopt verliet ik de praktijk, in de wetenschap dat zij er weer een aantal series tegenkonden. Nu ik nog.

10-07-2014, Dag 34, Stamboom......

Vandaag was weer eens een dag waarbij een aantal spelers hebben laten zien waar zij van afstammen. Waren het aan het begin van deze week nog de Putmannetjes die de eerste drie plaatsen van het week-klassement aanvoerden, vanavond kwam daar even verandering in : Mike Bergmann gooide een serie van 930 scratch, of te wel 1022 met handicap !!!!!. Maar ja hij is dan ook het neefje van Suzan Boyle. Had Maikel Putman toen nog de hoogste game scratch, na Maurice Michiels met een game van 265 scratch niet meer. Maar ook hij stamt van een lange lijn van overwinnaars. De gebroeders van Hoek hebben even stuivertje gewisseld met elkaar, maar ja wat wil je; ook dezelfde bloedlijn. En ik, ja ik had ook een serie gegooid : de laagste tot nu toe, maar dat heeft niets met mijn afkomst te maken, ik was nog gewoon in de rouw van gisteren.

05-07-2014, Dag 29, Ingooien, zin of onzin......

Bij het bowlen een gewaardeerde mogelijkheid om warm te draaien en het oliepatroon en je ballen uit te proberen. Bij onze zuiderburen wordt het ook wel proefballen genoemd. Bij het voetballen echter totale onzin. Als je bedenkt dat gedurende de 90 minuten reguliere speeltijd er tussen de 5 en 10 procent van deze tijd wordt verspild om iedere keer die bal weer in te gooien, omdat een of andere amateur die bal niet in het speelveld kan houden. Oplossing : zet een hekwerk om het speelveld en je verdiend 10 minuten voetbaltijd. Nadeel : het publiek zit wel tegen een raster aan te kijken. Oplossing : zet glazen wanden er omheen. Nadeel : als je er geen stickers opplakt lopen er 22 franse buldogs over het veld. Stom spelletje dat voetbal. Nee dan bowlen. Daar gaat zelden een bal buiten het speelveld. Ja, om een pin uit de goot te halen. Vergeleken bij voetbal zijn eigenlijk alle deelnemers aan het Zomertoernooi topatleten. Daar kan Messi nog een puntje aan zuigen.

03-07-2014, Dag 28, Zwarte Piet......

Vandaag ging het in het nieuws weer of Zwarte Piet wel of niet kan. Deze discussie blijft maar terugkomen. Wat ook blijft terugkomen zijn veel series en hoge scores bij het Zomertoernooi. Zo zijn er weer 50 series gegooid op donderdagavond, waarbij Leon Peree met 262 de Hoogste Game Scratch pakte en Mike Bergmann met 865 de Hoogste Serie Scratch overnam. Zonder te Zwarte Pieten over andere details een geslaagde avond van het Zomertoernooi.

door Victor Michiels.


02-07-2014, Dag 27

Woensdag 2 juli, een dag waarop bij het WK geen wedstrijden gespeeld werden. Dit was ook direct te merken. Er werden vandaag 44 series gegooid, iets wat voor een woensdag erg veel is. Vandaag werd tevens de 1000ste serie gegooid, en wel op naam van onze eigen Rudi Putman. (Wat was ik blij dat ik ook Rudi eens mocht kussen!) Tevens werden er weer erg veel mooie games gegooid. Peter van Hoek gooide een erg mooie serie van 957 inclusief handicap. Bart Bosmans gooide een scratch game van 257. Zo zie je maar weer, geen enkele potentiële winnaar is zeker van zijn prijs totdat de laatste serie gegooid wordt op zondag. Ik ben benieuwd hoe lang de huidige koplopers blijven staan voor hun prijs. Slaap lekker allemaal, en tot morgen!

Geschreven door: Melissa van de Roer


29-06-2014, Dag 24, Talentenjacht......

Kent u haar nog ?....... Suzan Boyle. Zij kwam uit het niets, niemand had ooit van haar gehoord en zij veroverde de wereld met haar loepzuivere stem. Vandaag mocht de organisatie een soortgelijk moment meemaken. Een nieuwe deelneemster trad aan. Nog nooit gebowld. Besloot om niet langer langs de zijlijn te zitten en ook een serie te gooien. 550 !!! 137,5 gemiddeld. Ik zag verschillende keren een dubbele strike langskomen. Haar naam : Yvonne Maassen. Toegegeven, familie van de beroemde Mike Bergmann, maar toch. Zij zou nog wel eens ver kunnen komen.

26-06-2014, Dag 22, Het laatste woord......

Ik zat laatst op een terrasje te genieten van een cappucino en de krant, toen er plotseling een hand werd gelegd op het stuk wat ik aan het lezen was ; " laatste woord " werd er gevraagd. Na enige twijfel besefte ik het : dan moet je bij mijn vrouw zijn, antwoorde ik. Onwillekeurig moest ik aan het Zomertoernooi denken. Wie zou daar het laatste woord hebben deze week. Zou dat Marcel Hendriks zijn met zijn serie van 930 scratch ( hoog hoor ), of Ivan Vanhoof met zijn serie van 1003 inclusief handicap ( ook hoog hoor ), en wat dacht je van Niels van Hooijdonk met een game van 297 inclusief handicap ( heel hoog hoor ), om nog maar te zwijgen van Glenn Zillekens met zijn game van 252 scratch ( ook weer hoog hoor ) en Maurice Michiels met 5 series ( veel hoor ). Zouden zij het laatste woord hebben deze week, of hebben zij ook een partner. Zondag zullen we het weten. Spannend hoor.

25-06-2014, Dag 21, de rust zelve......

Vandaag was een rustige dag in alle aspecten. Zo speelde Frankrijk rustig gelijk op het WK om groepswinnaar te worden, en was het ook erg rustig in de bowling. Ook erg rustig was onze grote vriend Rudi Putman. Hij kwam zijn belofte na om een serie samen met Kiandra Vastmans te bowlen, en op wat voor een manier! Rudi begon zijn serie met maar liefst 244, waarbij hij de rust zelve bleef. Helaas had hij bij de laatste game van de serie niet zoveel geluk als de Grieken op het WK, maar hij gooide toch een 730. Glenn Zillekens en Sander Broers knalden rustig een serie over de 800, Ferry Ekkelenkamp gooide zijn beste serie tot nu toe, terwijl Melissa zich met haar beste serie tot nu toe met maar liefst 138 pins verbeterde! Een rustig dagje alom, met toch successen voor meerdere spelers. We hopen de komende weken nog veel meer mensen te mogen verwelkomen bij dit uiterst gezellig toernooi, en wensen iedereen veel succes met de scores!

door Maurice Michiels.


24-06-2014, Dag 20, even doorbijten......

Even doorbijten, dat dacht Luis Suarez op het WK voetbal. Maar er waren meer grote sterren die dit dachten, waaronder een hoop bowlers bij het Zomertoernooi. Zo beet Mark Teo door zijn eerste serie heen, waarna hij met zijn 2e serie van de dag 839 gooide. Ad Reekers gooide een mooie serie van 804, en onze eigen Melissa van de Roer liet zien dat ze niet alleen super kan organiseren, maar ook de weg naar boven heeft gevonden met een goede 206 game. En dan spreken we nog niet over een top 247 van Jeanine auf den Kamp, of Rolf Weerts die zich zomaar de top 10 in gooide. Met zoveel hoogtepunten op het Zomertoernooi vraag je je toch af waarom mensen nog naar het WK voetbal kijken? Met 52 series was het dan ook weer een lekker drukke dag, en we hopen dat we nog veel hoogtepunten krijgen de komende dagen!

door Maurice Michiels.


23-06-2014, Dag 19

Goal, gooooaaaal!!! Nederland is eerste geworden in groep B vandaag! Ik dacht dus ook echt dat de drukte bij stardust vanavond was voor de wedstrijd Nederland-Chili. Totdat ik zag dat er om 6 uur alweer flink wat series gepland stonden. Niels van Hooijdonk gooide al vroeg op de avond een 235 game, wat hem op dit moment zelfs scratch een prijs zou opleveren. Net zoals het Nederlands elftal die vandaag 2 doelpunten op de teller zette, zorgde Ivan Vanhoof voor de tweede duizend serie dit toernooi. Met een 1003 serie staat hij nu bovenaan voor de hoogste serie handicap, ik betwijfel of iemand daar deze week nog overheen gaat. Kiandra Vastmans zet een mooie game handicap neer met 275. Sven Fraussen staat nu bovenaan met de hoogste serie scratch, echter denk ik dat een 785 zeker niet genoeg gaat zijn. Er werden vandaag ook nog wat prijzen uitgereikt van vorige week waarbij ik al deze heren felicitatie-kusjes mocht geven, daartegen zeg ik geen nee natuurlijk! En Rolf hierbij dan toch nog mijn felicitaties voor jouw hele mooie serie van vorige week! Nu Brazilië eerste is in groep A kan ik met een gerust hart gaan slapen en hoop ik dat Nederland met net zoveel succes de volgende wedstrijd gaat spelen dan dat de deelnemers van het zomertoernooi hun series gooien! Slaap lekker en tot morgen! Het belooft een drukke dag te worden, tot 10 uur zitten alle banen alweer vol geboekt.

Geschreven door; Melissa van de Roer


17-06-2014, Dag 13

Dinsdag 17 juni, wat een dag! Vanaf 18:00uur was het al erg druk, dit was echter niet alleen voor de voetbalwedstrijd. Er werden vandaag 56 series gegooid. Gelukkig wonnen de Belgen de wedstrijd tegen Algerije want op het zomertoernooi waren het vandaag vooral de Nederlanders met hoge scores. Niels van Hooijdonk gooide een 224 game, met handicap staat hij nu bovenaan voor de dinerbon. Mark Teo gooide een 871 serie, met zijn handicap staat hij hiermee bovenaan voor de hoogste handicap Bal deze week. Gelukkig voor Rolf Weerts wist niemand zijn scratch score te verbeteren. Tot 22:00uur waren alle banen bezet en om 23:20 werd de laatste bal gegooid door Volker Kassinger. Hopelijk heeft het Nederlands elftal morgen net zoveel succes dan dat de meeste deelnemers van het zomertoernooi vandaag hadden. Al met al was het vandaag weer een erg mooie dag! Welterusten voor iedereen en tot morgen! Vanaf 18:00uur staat morgen het grote scherm aan voor de voetbal, staat de organisatie weer voor u klaar en kunnen er weer mooie series gegooid worden. Ik zeg op naar de 1000 series!

Geschreven door: Melissa van de Roer


16-06-2014, Dag 12, 1e 1000 serie.....

Dag 12 begon met een drukbezet bowlingcentrum. 12 banen vol. Niet allemaal bowlers voor het Zomertoernooi, maar toch. De eerste serie kwamen op de teller en het weekklassement vulde zich al weer snel. Maar net zo snel als de series werden gegooid veranderde ook de namen van de koplopers in de verschillende klassementen. Hoogste serie Scratch : Maikel Putman met 778. Daarna Bart Bosmans met 817, en toen kwam Rolf Weerts : een 934 !!!. Inclusief Hcp 1030 !!. Laten we het hierbij zitten ? Dacht het niet. De meeste spelers beginnen bekend te raken met de baancondities en de scores stijgen dan ook snel. Ik verwacht in week 3 dan ook minimaal een 2e 1000 serie.

15-06-2014, Dag 11, Mama, is het al weer bijna afgelopen.....

Nee schatje, nog 11 weken, 22 bowlingballen, 22 restaurantbonnen, 22 bioscoopbonnen, 11 mysterieprijzen, 3 periodeprijzen en niet te vergeten een hoop gezellige dagen, dus huil maar niet. Al is het net pas begonnen, onwillekeurig moet ik toch al denken aan de finale. Wellicht komt dat omdat het klassement al zover gevuld is en de meeste spelers zo enthousiast zijn. 102 deelnemers hebben de afgelopen 2 weken al een of meerdere series gegooid en daarmee de toon gezet voor de rest van het toernooi. Maurice Michiels die vriend en vijand verraste met een 991 serie inclusief handicap, of Glenn Zillekens die tussen neus en lippen door na een aantal jaren niet gebowlt te hebben een 921 scratch serie neerzet, maar de weekbal van harte doorschuift naar nummer 2 omdat hij een andere op het oog heeft. Wat een zelfvertrouwen. Maar ook een fam Vanhoof die weer vol enthousiasme bijna dagelijks aanwezig zijn. Bij de financierings bespreking voor de verbouwing met de bank hoefde Stardust alleen maar te vermelden dat de Fam. Vanhoof weer aan het Zomertoernooi zou meedoen en de zaak was beklonken.

14-06-2014, Dag 11, Kusje erop.....

Begon 10 dagen geleden het Zomertoernooi met niet al te hoge scores, inmiddels is duidelijk dat we weer richting het nivo van 2013 gaan. Was afgelopen week een serie van 883 scratch voldoende voor een High End Bal, nu staat er al 921 op de teller. Bleef de eerste hoogste serie met handicap nog steken op 973, inmiddels komt de 1000 al in zicht met een serie van 991 incl handicap door Maurice Michiels. Nu waren er de afgelopen week meerdere personen die even mochten ruiken aan deze positie en zichzelf al voor de banner zagen staan met een bal in hun hand. De hogere series volgde elkaar echter snel op en daardoor wisselde de bal sneller van toekomstige eigenaar dan een vlo in een nest puppies. Voor al deze teleurgestelde voormalige winnaars in spe : kusje erop ???

12-06-2014, Dag 10

Deze donderdag was weer een dag met hoogtepunten. De avond begon vrij rustig, maar vanaf 8 uur kwam er vaart in het aantal gespeelde series. Hans Wagner smeet met 257 een nieuwe hoogste scratch game, en kort daarna verbeterde Ivan Vanhoof met een 978 game de hoogste serie met handicap. Uiteindelijk gooide Martin van Hoek ook nog een 289 game en staat hij hiermee nu eerste bij de hoogste games met handicap. Al met al geen slechte avond met 46 series!

Door Victor Michiels


11-06-2014, Dag 9

De woensdag is normaal een rustigere avond, echter had ik om 6 uur het vermoeden dat dat vandaag wel eens anders kon gaan lopen. Vanaf half 7 zaten de banen vol en alle gaten in het programma werden al snel opgevuld met extra series. Om kwart over tien zag het ernaar uit dat er vandaag, net als gisteren, 49 series gegooid zouden zijn. Echter wilde ik zo graag de 50 halen dat ik zelf nog een serie heb gegooid. Bij het nakijken van de ingevoerde scores kwam ik er alleen achter dat er een telfout was gemaakt, 51 series totaal! Weer een aantal mooie games werden gegooid. Glen Zillekens verbrak de hoogste serie scratch en gaat hiermee Tom de Ceuster voorbij in de strijd om de Brunswick Melee 14 pond. Inge Marneffe gooide de hoogste game scratch. Spijtig genoeg kan ik morgen niet aanwezig zijn bij het zomertoernooi, al ben ik erg benieuwd of we dan weer de 50 series gaan halen. Ik wens iedereen morgen veel plezier en succes. Om zelf niet teveel last te krijgen van afkick verschijnselen zal ik zaterdag weer aanwezig zijn en jullie weer voorzien van een update!

Geschreven door: Melissa van de Roer


10-06-2014, Dag 8, week 2 dag 2 van het zomertoernooi.....

Hier weer een zomertoernooi update van de secretaresse. Na het weekend afkicken door te moeten werken, ben ik blij weer op Sittardse bodem te zijn. Ondanks de warme temperatuur en de mogelijkheid tot sushi eten werden er aardig wat series gegooid. Nieuwe highscores werden gegooid en verbroken. Francesco Sibilli gooide een hele nette serie van 825, met handicap bracht hem dit op 925. Echter gooide niet veel later Hans Wagner een serie van 833, met handicap leverde dit de hoogste serie handicap op met totaal 965. Er werden weer heel wat 200 games gegooid. Er werd flink wat sushi gegeten wat eindelijk resulteerde in minder vissen in het water van het zomertoernooi dan vorige week dinsdag. Toch mogen we nog niet klagen met 49 series. Dit brengt het totaal aantal op dit moment op 322. Morgen weer een nieuwe dag waarbij vanaf 18:00uur de highscores verbroken kunnen worden!! Ik zou zeggen slaap lekker, rust goed uit, en tot morgen vanaf 18:00uur bij het leukste toernooi van de zomer!

Geschreven door Melissa van de Roer


09-06-2014, Dag 7, Duizend Bommen en Granaten, Donder en Bliksem.....

In het oude Griekenland zou men vanavond al iets hebben geoffert aan Thor, de God van de Donder. Of dat nou een 50 jaar oude maagd zou zijn geweest of een broodje Gyros weet ik eerlijk gezegd niet. Vaststaat is dat bovengenoemde vanavond niet blij was en dat ook duidelijk heeft laten merken. Nu weet ik dat deze mythologische figuren van nature vrij jaloers van aard zijn, en ik denk dan ook dat de oorzaak gezocht moet worden in het succes van het Zomertoernooi. Want laten we eerlijk zijn, al die deelnemers die inmiddels druk doende zijn om goden zoals Storm, Hammer en Radical te aanbidden hebben geen tijd meer om zich met een aantal van die bejaarde hippies bezig te houden. Ik zou tegen hun dan ook willen zeggen : ga toch bricken man. Negen nieuwe aanbidders en 41 series verder was het ondanks het protest van de Dondergod toch weer een succesvolle avond in huize Stardust. En zoals ik mijn kinderen ook altijd voorhoud : het succes komt niet uit je kabaal maar uit je ballen ( Bowlingballen ( red )).


08-06-2014, Dag 6, 81, 232, 6......

Nee, niet de maten van mijn vrouw, maar na 6 dagen en 232 series door 81 deelnemers zit de eerste week van het Zomertoernooi 2014 er op. Weer is gebleken dat we met een beetje samenwerking een fantastisch toernooi kunnen gaan neerzetten. Team van de organisatie : bedankt. Een week waar Yarne Vanhoof meteen de trend zette door de Hoogste Serie incl. Handicap neer te zetten, kort daarna van de troon werd gestoten door Martin van Hoek, maar later in de week zijn positie kon heroveren door een serie van 973 incl. Hcp te gooien. Hiermee is hij de eerste winnaar van de Bal voor de Hoogste Serie Handicap. Voor de Hoogste Serie Scratch kwam Sander Broers uit Venray : hij kwam, zag en overwon. Ivan Vanhoof ( jazeker familie ) kan straks hoge ogen gooien bij een film-kwis, hij ontving namelijk het eerste all inclusieve bioscoopkaartje voor de Meeste Series in een week : 15 !!. Waar Mike Bergmann zowel een bioscoopkaartje als een restaurantbon in ontvangst mocht nemen ( Jordi Putman had immers bedankt voor deze eer : doe mij maar Kebab ) kreeg Maikel Putman een restaurantbon voor de Hoogste Game incl Hcp. Patrick Fraiquin was de gelukkige van de Misteryprijs van deze week. Wat hij heeft gewonnen houd ik nog even geheim tot hij hem in ontvangst kan nemen. Mochten er in dit verslag ( ongetwijfeld ) spelfouten voorkomen, mijn excusses maar mijn secretaresse had een dagje vrij. Voor de liefhebbers van het WK voetbal heb ik goed nieuws : alle wedstrijden zijn bij Bowling en Partycentrum Stardust te volgen op een Giga scherm. Tevens bestaat er de mogelijkheid om leuke prijzen te verdienen in de WK poule 2014. Klik even op deze Link en u kunt u online hiervoor inschrijven. U ziet, we hebben alle redenen om niet te komen gooien ge-elimineerd en wachten met het hele team om u te verwelkomen bij het Zomertoernooi 2014.


05-06-2014, Dag 4

Dag 4 van het zomertoernooi, wat een dag! Een internationale dag met Limburgers, Duitsers en Belgen. En weer een dag waarbij alle topscores zijn gesneuveld. De hoogste serie handicap staat nu op naam van Martin van Hoek met een serie van 966. Mike Bergman gooide vandaag een 259 scratch en stond hiermee even op de eerste plaats voor de hoogste game scratch. Totdat niet veel later een 270 scratch gegooid werd door Jordi Putman; een hele mooie game. Zo blijkt maar weer, geen enkele topscore is zeker totdat de laatste bal van de week is gegooid aankomende zondag. Vorig jaar werden er in week 1 totaal 157 series gegooid, dit was toen al meer dan het aantal series in de drukste week in het jaar daarvoor. Op dit moment staat de teller op 184, benieuwd wat we het eind van de week op de teller hebben staan. Morgen is er een dag geen zomertoernooi, maar het weekend kan er gewoon weer gegooid worden. Reserveer snel als je nog een plekje wilt hebben! Bijna alle banen zitten vol!

Geschreven door: Melissa van de Roer


04-06-2014, Dag 3

Woensdag 4 juni, het leek een rustige avond te worden. Echter niets bleek minder waar. Dag 3 van het zomertoernooi bracht ons een nieuwe hoogste serie scratch. Sander Broers gooit een 883 serie; een erg mooie serie! De hoogste serie handicap staat nu op naam van Mark Teo. Ik ben benieuwd wat de rest van deze week ons gaat brengen. Ondanks de verwachtingen was ook vandaag de opkomst erg hoog. Zelden is het voorgekomen in de geschiedenis van het zomertoernooi dat er op woensdag 44 series gegooid werden. Anne deed een voorspelling van 3150, iets wat niet onmogelijk lijkt als we deze trend voortzetten.

Geschreven door: Melissa van de Roer


03-06-2014, Dag 2

Het is niet te geloven! Waar dag 1 al een grotere opkomst telde dan vorig jaar, was ook dag 2 een groots succes. Vanaf 19u zaten de banen weer vol, en de laatste verlieten het pand om half 12 waarna de teller van dag 2 op 54 stond! Er zijn weer een aantal mooie series gegooid, waaronder Mark Teo met een 852 serie. Maikel Putman gooide een 251, na 4 jaar gestopt te zijn, en heeft hiermee tot nu toe de hoogste game Scratch op zijn naam staan. Ik ben benieuwd wat voor moois de rest van deze week ons nog gaat brengen. De reserveringen blijven binnen komen en het zomertoernooi lijkt een groter succes dan ooit. Ik begin toch het gevoel te krijgen dat de voorspelling van 3000 series, die gedaan is door Herman Goldsmid, nog niet eens zo’n gek idee is.

Geschreven door: Melissa van de Roer


02-06-2014, Dag 1, Beeeeeh....

De eerste schapen zijn over de dam. Vanavond begon de 16e editie van het Zomertoernooi.
En alweer was de eerste dag een stijgende lijn t.o.v. de vorige edities : 27 deelnemers en 42 series.
Uiteraard moest ook de organisatie weer even wennen en wat rek en strek oefeningen doen na 9 maanden rust, maar al gauw zat de stemming er weer goed in.


Zomertoernooi op Facebook!

sponsoren

Desicon Engineering De Smockelaer OCI Nitrogen Autobedrijf Amko Bowling Stardust Hollywood Computers Horecagroothandel Brigida Jour de Fete Sonic Support 't Frituurke Bowl Easy Hotel Les Jumeaux Cafe Modern Bohnen Accountancy Kicken Adviesgroep Cash & Carry Geleen Restaurant Down Under OWC Webdesign Brasserie Welcome Oriental Maastricht Tectus Bouwmanagement Just do It Proshop Sittard Sligro Heerlen Foroxity Open Line Software Noptra Security Tenpin Bowling Academy Canadian Corner Cafetaria Umut Diamedia Minds Pamos Bowltech